Τι συμβαίνει όταν νταλίκα δεχτεί μια ισχυρότατη ριπή από άνεμο; (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση είναι μια: ο οδηγός εάν προλάβει κάνει τον σταυρό του και ελπίζει. Στο βίντεο που θα δείτε πάντως οι προσευχές του εισακούστηκαν…

Το περιστατικό κατέγραψε 17χρονος συνοδηγός που βρισκόταν σε αυτοκίνητο το οποίο ακολουθούσε τη νταλίκα. Στον αυτοκινητόδρομο Α1 έξω από το Ντούραμ στην Αγγλία, φυσούσαν άνεμοι που άγγιζαν τα 9 μποφόρ, ενώ το οδόστρωμα ήταν γλιστερό από τη βροχή.

Ο οδηγός της νταλίκας δεν υπολόγιζε ούτε την ολισθηρότητα, ούτε έδινε σημασία στις ριπές του ανέμου και πατούσε το γκάζι. Ξαφνικά το όχημα του δέχεται από τα αριστερά μια εκπληκτικά

ισχυρή ριπή και καθώς η καρότσα του ήταν υπερυψωμένη, ολόκληρο το όχημα άρχισε να γέρνει προς τα δεξιά.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχει πάρει κλίση 45 μοιρών και στέκεται στις 2 δεξιές ρόδες. Ο οδηγός δεν μπορεί να το ελέγξει και το φορτηγό φεύγει προς το αντίθετο ρεύμα και τα αυτοκίνητα που ερχόντουσαν, έβλεπαν στην κυριολεξία, τον «χάρο» να τα πλησιάζει.

Λίγο η τύχη, λίγο η ψυχραιμία και ο οδηγός με κατάλληλους ελιγμούς στο τιμόνι, καταφέρνει όχι μόνο να μην περάσει στο αντίθετο ρεύμα, αλλά και να φέρει το όχημα ίσια, να πατήσει και στις 4 ρόδες και να ξαναμπεί στο ρεύμα του.

Σύμφωνα με τον 17χρονο που κατέγραψε το συμβάν, ο οδηγός δεν έβαλε μυαλό και σχεδόν αμέσως, συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα σαν να μην είχε συμβεί κάτι, και να οδηγάει δίχως να λογαριάζει τους πλευρικούς ανέμους. Διερχόμενοι οδηγοί τηλεφώνησαν στην τροχαία αυτοκινητόδρομων και ανέφεραν τον επικίνδυνο οδηγό.

φορτηγόνταλίκαάνεμοιριπή ανέμουτροχαίοοδηγός φορτηγούΑγγλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα