Τι απαντά ο Τζανακόπουλος για τα «golden boys» σε ΔΕΣΦΑ και ΟΔΔΗΧ (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα του εφάπαξ του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΣΦΑ καθώς και τον διπλασιασμό των μισθών της ηγεσίας του ΟΔΔΗΧ,κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην πρώτη περίπτωση αυτό έγινε σύννομα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό της εταιρείας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η καθαρή αύξηση του μισθού

του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΣΦΑ ήταν 500 ευρώ, ενώ για το εφάπαξ σημείωσε πως έτσι και αλλιώς ο διευθύνοντας σύμβουλος κατά την συνταξιοδότησή τους θα λάμβανε εφάπαξ.

Είπε, δε, πως η διαφορά που προκύπτει μεταξύ αυτού που θα λάμβανε ως διευθυντής της ΔΕΣΦΑ και αυτό που θα λάβει ως γενικός διευθυντής είναι της τάξης των 27.000 ευρώ μεικτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να δηλώσει πως γίνεται προσπάθεια απομείωσης της ηθικής και της υπόληψης συγκεκριμένων προσώπων.

«Καλό είναι να μεταφέρονται τα γεγονότα ως αυτά έχουν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Σε ότι αφορά τα “golden boys” της ΟΔΔΗΧ, πρόκειται για έναν», συνέχισε «διότι αναπληρωτής διευθυντής στον ΟΔΔΗΧ δεν έχει διοριστεί μέχρι στιγμής, άρα μιλάμε για έναν άνθρωπο».

«Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών ήταν η πρόθεση να κρατήσει στον ΟΔΔΗΧ ένα πρόσωπο με εξαιρετικά υψηλά προσόντα, το οποίο στην αγορά θα αμείβονταν με πολύ περισσότερα ποσά από αυτά τα οποία παίρνει αυτή τη στιγμή.

Απαντώντας στις πρωινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως «Δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο της πολιτικής επιστήμης».

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΔΕΣΦΑΟΔΔΗΧΆδωνις ΓεωργιάδηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα