Τι απαντά η Ένωση Κεντρώων στη μήνυση εταιρείας δημοσκοπήσεων στον Β. Λεβέντη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις έδωσε η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, για δημοσιεύματα που φέρουν εταιρεία δημοσκοπήσεων της Θεσσαλονίκης να μηνύει τον πρόεδρο της Βασίλη Λεβέντη για αναφορές του, σε εκπομπές της ΕΡΤ-1 και του Γ. Τράγκα,

όπου ήταν καλεσμένος. Η Ε.Κ αναφέρει τα ακόλουθα:

«O κ. Λεβέντης είδε τυχαία, εκπρόσωπο της εταιρείας αυτής προσερχόμενος να μιλήσει στο κανάλι Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν ο προηγούμενος καλεσμένος της εκπομπής. Η συνάντηση έγινε αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δραττόμενος της ευκαιρίας ο κ. Λεβέντης διαμαρτυρήθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας, γιατί όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων της πόλης της Θεσσαλονίκης δεν είχαν εντοπίσει το 6% που έλαβε η Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε ότι είδε το κενό που υπήρχε στην Θεσσαλονίκη το ανέφερε μάλιστα σε συναδέλφους του των Αθηνών, αλλά εκείνη την εποχή η Ένωση Κεντρώων δεν εμφανιζόταν σε καμία δημοσκόπηση, ούτε στα ερωτηματολόγια.

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε ότι το ποσοστό, του Ιανουαρίου του 2015, ήταν μεγάλο για να μην εμφανίζεται και έχουν ευθύνη όλες οι εταιρείες, δοθέντος ότι αν γνώριζε όλη η Ελλάδα τα γκάλοπ στην Θεσσαλονίκη του Ιανουαρίου του 2015 θα υποκινούνταν και άλλες περιοχές να ψηφίσουν Ένωση Κεντρώων. Μάλιστα, ο κύριος αυτός έδωσε τα στοιχεία του στον κ. Λεβέντη για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαζόταν. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, θεωρούμε ότι ο κ. Λεβέντης δεν προσέβαλε κανέναν και ο μόνος του στόχος είναι να γίνει στη χώρα μας αξιόπιστο το πεδίο των μετρήσεων και να φύγει η υποψία από τον κόσμο, ότι δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις».

Σχετικά με την τυχόν προσφυγή στη Δικαιοσύνη η Ένωση Κεντρώων τη θεωρεί «καλοδεχούμενη» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Χαιρόμαστε, αν η εταιρεία προσφύγει στην Δικαιοσύνη, θα μας δοθεί η ευκαιρία να φανεί ότι η μόνη μας πρόθεση είναι να εξυγιανθεί ο δημόσιος βίος και όχι να πλήξουμε υπολήψεις κατά κανένα τρόπο. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα δώσει ακόμη υψηλότερα ποσοστά στην Ένωση Κεντρώων γιατί γνωρίζει την καθαρότητα, την ειλικρίνεια και τους 35 ετών αγώνες του κ. Λεβέντη».

Ένωση ΚεντρώωνΛεβέντηςμήνυσηεταιρεία δημοσκοπήσεωνδιευκρινίσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα