Θεοδωράκης: Χρειαζόμαστε ανανέωση και αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης

Πολιτική

"Χρειαζόμαστε ανανέωση και αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης. Ένα νέο δυνατό Κίνημα που θα καθορίζει τις εξελίξεις και θα κυβερνήσει! Με τόλμη και όχι με φόβο. Με λύσεις και όχι με ευχολόγια. Και με ενότητα. Κεντροαριστερών, σοσιαλδημοκρατών, κεντρώων, φιλελεύθερων, οικολόγων, αλλά και αυτών που φλερτάρουν με τη ΝΔ ή εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλων όσοι δηλαδή πιστεύουν ότι δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε", τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναφορικά

με τις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο κ. Θεοδωράκης λέει ότι δεν έχει καμία "βεντέτα" με τη Φώφη Γεννηματά, αλλά κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές διαφορές. Αναφέρεται στο πρόσφατο παράδειγμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου σημειώνοντας: "Εμείς στη Βουλή ψηφίσαμε για τα δικαιώματα μιας μειονότητας, η κα Γεννηματά δεν ήταν εκεί, όπως δεν ήταν και την προηγούμενη φορά, όταν συζητούσαμε για το σύμφωνο συμβίωσης. Το ΠΑΣΟΚ έχει υπάρξει και πιο τολμηρό".

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα των ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών του νέου φορέα, επισημαίνει ότι οι συνεργασίες δεν είναι ζήτημα αριθμητικής, ούτε αλλά γίνονται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φώφη ΓεννηματάΘεοδωράκηςΒεντέταΠΑΣΟΚHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα