Θ. Ρόζενμπεργκ: Η άγνωστη τραγωδία του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ που σημάδεψε την οικογένειά του

ΕΛΛAΔΑ

Πολλή συζήτηση έγινε με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη, να αντικατασταθεί ο Θανάσης Γιαννόπουλος από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ στην προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όμως στα βιογραφικά σημειώματα του κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ – που είδαν το φως της δημοσιότητας - εκτός του ότι είναι Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτής των Γιατρών του Κόσμου, δεν αναφέρεται πως μεγάλωσε στα Χανιά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr, πατέρας του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΝΠΟ, ήταν ο κ. Γεώργιος Ρόζενμπεργκ, ένας από τους μεγαλύτερους γιατρούς – χειρουργούς που είχαν προσφέρει υπηρεσίες στα Χανιά στις δεκαετίες 1950-60.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ, η οικογένεια Ρόζενμπεργκ μετακόμισε από τον Πειραιά στα Χανιά, όπου ο πατέρας ιατρός – χειρουργός, Γεώργιος Ρόζενμπεργκ προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στους Χανιώτες.

Μάλιστα είχε συνεργαστεί και με τον ιατρό Καρδαμάκη στην κλινική που υπήρχε στην διασταύρωση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Μιχελουδάκη, αλλά και με άλλους Χανιώτες γιατρούς της εποχής.

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ φοίτησε σε σχολεία των Χανίων, αλλά η οικογένεια που ήταν πολύ γνωστή στους παλιούς Χανιώτες, σημαδεύτηκε από μια φοβερή τραγωδία.

Στην δεκαετία του 1960 και ενώ ο πατέρας με τα παιδιά του απολάμβαναν το μπάνιο τους στην περιοχή του Καλαμακίου Χανίων (πληροφορίες κάνουν λόγο για την περιοχή του Γλάρου), ένα από τα παιδιά κινδύνεψε να πνιγεί.

Τότε ο Γεώργιος Ρόζενμπεργκ χωρίς δισταγμό βούτηξε και έβγαλε το παιδί σώο και ασφαλές, αλλά ο ίδιος (σύμφωνα με τις πληροφορίες) υπέστη καρδιακή ανακοπή και εξέπνευσε.

Το τραγικό αυτό περιστατικό είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση την τότε τοπική κοινωνία, καθώς ο Γεώργιος Ρόζενμπεργκ έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στα Χανιά.

Κάποια στιγμή, μετά από αυτή την τραγωδία, η οικογένεια αναχώρησε από τα Χανιά για την Αθήνα, όπου ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ακολούθησε την πορεία του αείμνηστου πατέρα του στην ιατρική επιστήμη.

Πηγή: flashnews.gr

Θεόφιλος ΡόζενμπεργκΚΕΕΛΠΝΟνέος πρόεδροςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα