Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια για εξάρθρωση της «μαφίας» ναρκωτικών- 12 συλλήψεις

ΕΛΛAΔΑ

Τεράστια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά της «μαφίας»των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, με έρευνες σε σπίτια, καφενεία και άλλους χώρους.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα 10 Αλβανοί υπήκοοι και ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 3.600 μικροσυσκευασίες με ακατέργαστη κάναβη, συνολικού βάρους πάνω από 16 κιλά, κοκαΐνη και άλλες ουσίες.

Την επιχείρηση σχεδίασε και συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, αλλά συμμετείχαν και ομάδες της ΕΚΑΜ

και άλλες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανάληψη ευθύνης για την δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου με ψευδώνυμο Χαμπίμπι, (ο οποίος φέρεται ότι ήταν άνθρωπος των εμπόρων ναρκωτικών), από τις «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», που εμφανίζονται ως «φρουροί και τιμωροί».

Ωστόσο, όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός, η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από καιρό από την Δίωξη Ναρκωτικών, είχαν γίνει παρακολουθήσεις μέσα στα Εξάρχεια και είχαν εντοπιστεί χώροι και κρυψώνες της μαφίας.

Ο ίδιος αξιωματικός κάνει λόγο για σημαντική επιτυχία, καθώς εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που δρα στην περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία περίπου 10 χρόνια και είχε γίνει φόβητρο της περιοχής, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η πρώτη τέτοια επιχείρηση που γίνεται στα Εξάρχεια μετά από δεκαετίες, ενώ όλα εξελίχτηκαν, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Για την υπόθεση και την απόλυτα επιτυχημένη έκβαση της αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας στη Βουλή .

Σήμερα αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και η προανάκριση.

Εξάρχειαναρκωτικάαστυνομική έρευναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα