Τελευταίο «αντίο» στον δήμαρχο Τήνου, Σίμο Ορφανό

Πολιτική

Το τελευταίο αντίο στον Δήμαρχο Τήνου είπαν σήμερα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Σίμου Ορφανού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Συγκλονισμένοι η σύζυγός και τα παιδιά του τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο θάνατος του Σίμου Ορφανού, ο οποίος πάλεψε με δύναμη και αξιοπρέπεια με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, πλημμύρισε με θλίψη

το νησί της Τήνου.

Ποιος ήταν ο Σίμος Ορφανός

Ο Σίμος Ορφανός γεννήθηκε στην Τήνο το 1960, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Το 1977 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Λύκειο. Στο νησί επέστρεψε το 1984 και εργάστηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα του Ιωάννη Ορφανού, που και αυτός διατέλεσε δήμαρχος Τήνου.

Εξελέγη ως μοναδικός νομαρχιακός σύμβουλος της Τήνου από το 1988 μέχρι το 1994. Ακολούθως εξελέγη επαρχιακός και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1995-1998, δημοτικός σύμβουλος από το 1999 έως το 2002, αντιδήμαρχος από το 2003 έως το 2006 και δήμαρχος από το 2007 έως το 2010 και από το 2014 έως σήμερα.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Σουράνη και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνησε στην σύζυγο του Σίμου Ορφανού, Μαρίνα, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό του δημάρχου Τήνου, άξιου πολίτη του νησιού, υπηρέτη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φίλου του επί πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του, σε συλλυπητήρια δήλωση προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης, για το θάνατο του Δημάρχου της Τήνου, Σίμου Ορφανού, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής.

«Ο Σίμος Ορφανός ήταν ένας εξαιρετικός δήμαρχος που αγαπούσε πραγματικά την Τήνο και έκανε πολλά για να την αναδείξει», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter. «Έφυγε νωρίς και πάλεψε μέχρι τέλους με μεγάλη αξιοπρέπεια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του δημάρχου Τήνου, Σίμου Ορφανού, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσαν από κοινού οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός, στην οποία αναφέρουν: Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του Δημάρχου της Τήνου Σίμου Ορφανού. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές, ο Σίμος Ορφανός υπήρξε για πολλά χρόνια ένας ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, πρωτεργάτης και δημιουργός της σύγχρονης πραγματικότητας του νησιού. Υπήρξε ένας άνθρωπος δραστήριος, επίμονος και η προσωπικότητα του αναγνωρίστηκε από φίλους και αντιπάλους.Στην οικογένειά του και όλους τους συμπολίτες του, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Παράλληλα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τη Νέα Δημοκρατία η πρόωρη απώλεια του Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού. Ο Σίμος Ορφανός υπηρέτησε με πάθος και επαγγελματισμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση για περισσότερα από 30 χρόνια. Στην πατρίδα του, την Τήνο, εκτός από αυτοδιοικητική, είχε αναπτύξει και έντονη κοινωνική δράση. Όλα τα χρόνια της ζωής του ξεχώρισε για το ήθος και την άδολη προσφορά του. Σήμερα το κόμμα μας, εκτός από ένα σημαντικό στέλεχος, έχασε και ένα σπουδαίο άνθρωπο. Τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του εξέφρασε, εκ μέρους όλης της αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη απώλεια του Δημάρχου Τήνου Σ. Ορφανού.

Η αυτοδιοικητική οικογένεια αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα.

Σημαντικές ήταν και οι υπηρεσίες που προσέφερε στην τότε ΚΕΔΚΕ, ως μέλος της επιτροπής νησιωτικής πολιτικής.

Εκ μέρους όλης της αυτοδιοίκησης εκφράζω στην οικογένεια του, τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Σίμου Ορφανού εξέδωσε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Σήμερα οι Κυκλάδες και η Τήνος πενθούν. Από σήμερα είναι φτωχότερες. Η απώλεια του φίλου μου Σίμου Ορφανού, με έχει συγκλονίσει βαθύτατα.

Υπηρέτησε πιστά, επί σειρά ετών, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς τους Τηνιακούς και το Δήμο της Τήνου. Υπερασπίστηκε με πάθος τα συμφέροντα του λαού της Τήνου ως Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Επαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Άξιος Δήμαρχος, εξαίρετος οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Μα πάνω από όλα ένας ξεχωριστός και προικισμένος άνθρωπος. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.

Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο. Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα απλόχερα μας πρόσφερες. Ήσουν πάντα εκεί. Κοντά μας, δίπλα μας, συμπαραστάτης στα προβλήματα όλων. Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα. Για την διαδρομή σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου, για τη φίλια και την αγάπη που μας χάρισες.

Θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

Στη γυναίκα του Μαρίνα και στα 4 εξαίρετα παιδιά του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου

Το Σάββατο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Δήμαρχο Τήνου και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν αποφάσισε ομόφωνα τις παρακάτω ενέργειες:
Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και εν γένει Δημοτικά κτίρια επί πενθημέρου.
Να ονομαστεί κεντρική οδός της πόλης σε οδό «ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΣΊΜΟΥ ΟΡΦΑΝΟΎ»
Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος του Δήμου μας από σήμερα και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπά του και τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του νησιού.
Να ριφθούν κανονιοβολισμοί, κατά την περιφορά της σορού και κατά την ώρα της ταφής.

Σίμος ΟρφανόςΕξόδιος ακολουθίαΤήνοςδήμαρχος ΤήνουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα