«Τάκλιν» Λιβαθινού στον Ψινάκη - «Χάνει» το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Μαραθώνα!

ΕΛΛAΔΑ

Σε μπελάδες μπήκε ο Ηλίας Ψινάκης, καθώς έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης. Ο δήμαρχος είχε ξεκινήσει με 20 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο στην παράταξη «Πολίτες», αλλά πλέον η παράτασή του διαθέτει 16 σε σύνολο 33, χάνοντας έτσι την πλειοψηφία.

Μάλιστα, ο «δράστης» ήταν ο Σπύρος Λιβαθινός, με τις φήμες να θέλουν τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού

να σκέπτεται το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος τη δημαρχία στις επόμενες εκλογές.

Πλέον, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Ηλία Ψινάκη, καθώς θα χρειάζεται τη σύμπραξη τουλάχιστον ενός δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης για να μπορέσει να περάσει αυτά που θέλει στο δημοτικό συμβούλιο.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Σπύρου Λιβαθινού έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω - καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ», με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στο Δήμο Μαραθώνα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα του δήμου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, όπου άνθρωποι με τόσο διαφορετικές πορείες ξεπεράσαμε τις διαχωριστικές γραμμές και με πίστη να προσφέρουμε στο κοινό καλό της πόλης, συναντηθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά, συναινετικά, συμμετοχικά. Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε με όραμα και σχέδιο, με μεθοδικότητα και εργατικότητα υπέρ των δημοτών και των τεσσάρων πόλεων, να είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων, χωρίς παραταξιακές παρωπίδες, ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς. Αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και γι αυτό οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και κρίνω ότι δεν έχω καμία ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη.

Έτσι, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα