Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 5-5-2015

MEDIA

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το ΔΝΤ τα κάνει λίμπα

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέα δραματική τροπή παίρνει το ελληνικό ζήτημα μετά τη «βόμβα» του ΔΝΤ, που ζητεί ευθέως «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προκειμένου να συνεχίσει τη στήριξή του, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, προκύπτει μεγάλο δημοσιονομικό κενό για το 2015».

ΕΘΝΟΣ: Δραματική αποστολή σε τρία μέτωπα

Η

εφημερίδα σημειώνει: «μια δραματική αποστολή σε τρία μέτωπα αναλαμβάνουν κορυφαία στελέχη της ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να ανοίξουν η στρόφιγγα της ρευστότητας και τα «παράθυρα» για νέα συμφωνία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Παράξενος» καλόγερος αποκαλύπτει!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «τρομερές αποκαλύψεις για το σκιώδες χρονικό διάστημα που αναμένεται να σηματοδοτήσει την ιστορική ροή των τραγικών γεγονότων που θα ακολουθήσουν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βόμβα από ΔΝΤ για πάγωμα χρηματοδότησης

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην Αθήνα μιλούν για πρόοδο. Στις Βρυξέλλες για χάσμα σε καίρια σημεία. Το Μέγαρο Μαξίμου, αφού είδε το σχεδιασμό του στις διαπραγματεύσεις να πέφτει σε… τοίχο και τους εταίρους να γυρίζουν την πλάτη στην ελληνική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αποφάσισε, μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων, να κάνει στροφή 180 μοιρών».

ΕΣΤΙΑ: «100 ημέρες» τραγικών χειρισμών

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «συμπληρώνονται σήμερα 100 ημέρες από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στις οποίες ο ελληνικός λαός ανέδειξε Πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο απολογισμός των κυβερνητικών πεπραγμένων κατά το διάστημα αυτό είναι απογοητευτικός».

Η ΑΥΓΗ: Η συμφωνία θέλει δύο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ανοιχτά χαρτιά και καθαρούς κανόνες αξιώνει η κυβέρνηση από τους δανειστές-εταίρους της χώρας ως προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την επιτυχή έκβασή τους με μια λύση επωφελή τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ιδού το σχέδιο της κυβέρνησης

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον πολιορκητικό κριό» της κυβέρνησης απέναντι στις εμμονές των θεσμών θα αποτελέσουν τα δύο σενάρια μέτρων που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η «Εφ. Συν.» παρουσιάζει τα δύο πακέτα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των παρεμβάσεων για το 2015 και το 2016».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βόμβα ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «θέμα βιωσιμότητας τους χρέους θέτει εκ νέου το ΔΝΤ, προκαλώντας πρόσθετες επιπλοκές σε μια ήδη εξαιρετικά πολύπλοκη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με τους Financial Times, το ΔΝΤ θεωρεί πως η Ελλάδα θα έχει φέτος πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ, αντί στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3%, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη βιωσιμότητα του χρέους».

Ο ΛΟΓΟΣ: Ο ΠΑ-«ΤΕΡΑΣ» φονιάς της 4χρονης Άννυς

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «τραγικό φινάλε είχε η υπόθεση της 4χρονης, η οποία αναζητούνταν τις τελευταίες μέρες, μετά την εξαφάνισή της από την περιοχή της Ομόνοιας. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κοριτσάκι δολοφονήθηκε από τον βιολογικό πατέρα του, ηλικίας 27 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος έκρυψε στην συνέχεια το πτώμα, γι’ αυτό δεν έχει ακόμα βρεθεί»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Είτε «ενδιάμεση» είτε «τελική» συμφωνία ο λαός θα την πληρώσει

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συζητά πλέον με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για τη «μεγάλη συμφωνία», που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνη. Συμφωνία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει νέα δανειακή σύμβαση, αλλά θα τη συνοδεύουν και μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: Έγινε λάστιχο η διαπραγμάτευση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ως τα μέσα Ιουνίου τοποθετεί πλέον η κυβέρνηση την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές –μία συμφωνία η οποία επιδιώκεται να αφορά χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια, με εγκατάλειψη της «γέφυρας». Οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος επισκέπτονται σήμερα τον Μάριο Ντράγκι, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επαναφέρει το μπρίφινγκ».

KONTRA NEWS: Ποιοι πιέζουν τον υπουργό να αλλάξει το νόμο στα φάρμακα

Η εφημερίδα γράφει ότι «αναταραχή και προβληματισμό στο Μαξίμου προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι δέχεται πιέσεις από ισχυρά λόμπι που εκπροσωπούν ντόπιους φαρμακοβιομηχάνους, πολυεθνικές αλλά και από την τρόικα, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για να περιοριστεί η χρήση των γενόσημων, που είναι ασυγκρήτως φτηνότερα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ραγδαίες εξελίξεις-Σπεύδουν να προλάβουν οδυνηρές αποφάσεις της ΕΚΤ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση για να προλάβει δραματικές εξελίξεις. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης θα συναντηθούν σήμερα στις 5.30μμ με τον Μ. Ντράγκι, προκειμένου να αποτρέψουν διακοπή της παροχής ρευστότητας μέσω του EL.A.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στη μέγγενη της αβεβαιότητας

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «καθοριστικό πλήγμα δέχεται η πραγματική οικονομία από την παράταση της αβεβαιότητας που προκαλεί η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και «θεσμών» με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να καταρρέει και τη βιομηχανία να δοκιμάζεται λόγω της μείωσης των νέων παραγγελιών από το εσωτερικό και το εξωτερικό».

εφημερίδεςπρωτοσέλιδαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα