Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 4-1-2016

MEDIA

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι θα φέρουν οι νέες αντικειμενικές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μείωση των αντικειμενικών αξιών 20% κατά μέσο όρο παντού, ακόμη και στις περιοχές όπου οι τιμές ζώνης των ακινήτων είναι μικρότερες από τις εμπορικές τιμές, προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να εφαρμοστεί εντός του Ιανουαρίου».

ΕΘΝΟΣ: «Τα νέα πλαφόν για όλες τις συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «στους εκπροσώπους

των θεσμών αποστέλλεται σήμερα η τελική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Το σχέδιο καθορίζει με ακρίβεια τα ανώτατα ποσά αποδοχών για την κύρια σύνταξη και προσδιορίζει τον τρόπο υπολογισμού εφεξής».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Παράθυρα» για σύνταξη… πριν από τα 58»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρά τις αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορούν το 2016 να αποχωρήσουν με «κλειδί» τα χρόνια εργασίας που είχαν έως το 2012. Τα μυστικά για έξοδο με 25 έως 37 έτη ασφάλισης. Ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν απίτηση αποχώρησης φέτος.»

ΕΣΤΙΑ: «Φαιδρός κοινωνικός αυτοματισμός»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το σενάριο περί αυξήσεως των εργοδοτικών εισφορών για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού ξεκίνησε ως φημολογία, συνεχίσθηκε ως «μία από τις εναλλακτικές επιλογές» και κατέληξε ως συνειδητή επιλογή».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το κυνήγι της συναίνεσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται παράλληλα με την αποστολή του σχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στους θεσμούς. Είναι ο τελευταίος γύρος των συζητήσεων που θα καταλήξουν στη θεσμοθέτηση των αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση, με την κυβέρνηση να αναζητεί τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το παιχνίδι των ελιγμών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ψηλά βάζει τον πήχη ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για πενταετία στο τιμόνι της χώρας και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να οδηγήσει σε απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος ανοίγει παράθυρο για τη διεύρυνση της συμπολίτευσης, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεται να επιμένει στα σενάρια για οικουμενική».

KONTRA NEWS: «Βρήκαν το μαύρο ταμείο του ΠΑΣΟΚ με 15.000.000 κρυμμένα σε χρηματοκιβώτιο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αντιμέτωπα με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, θα βρεθούν σύντομα πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά και τον εντοπισμό του Μαύρου Ταμείου του κόμματος το οποίο ήταν τίγκα στα εκατομμύρια!»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Task Force για τη βιομηχανία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στους δυναμικούς κλάδους της βιομηχανίας και στη διασύνδεσή της με την καινοτομία, στην ενίσχυση των μεταποιητικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου θα εστιάσει το Σχέδιο Άμεσων Ενεργειών για τη Βιομηχανία»

πρωτοσέλιδα εφημερίδωνΤύποςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα