Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 19-06-2015

MEDIA

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Απίστευτη συνωμοσία για το χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απίστευτη συνωμοσία για το χρέος αποκαλύπτει το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους. Μάλιστα, σε αυτό προτείνεται να γίνει πρώτα αναστολή πληρωμής του και μετά η χώρα μας να διεκδικήσει τη διαγραφή του!».

ΕΘΝΟΣ: «Τελευταία ευκαιρία για λύση»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μια τελευταία ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα δίνεται στην κυβέρνηση

στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με την απόφαση για την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης τη Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη με φόντο τα μηνύματα πριν και μετά το χθεσινό Eurogroup».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ελλάδα… SOS-Συμφωνία τη Δευτέρα ή χρεοκοπία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 22 Ιουνίου μετά το νέο ναυάγιο στο Eurogroup, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν με διαδικασίες εξπρές τις προτάσεις Βαρουφάκη. Οι εκροές καταθέσεων χθες ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ. Αντικρουόμενες πληροφορίες για το εάν η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από την ΕΚΤ νέα αύξηση του ELA έως 3,5 δισ. ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Η Ελλάδα εκτροχιάζεται»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όλοι ενθυμούνται την προεκλογική διαφήμιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο «μικρός Αλέξης» παίζει με το ηλεκτρικό τραινάκι του, αυξάνει στην στροφή την ταχύτητα και το τραίνο εκτροχιάζεται. Οπότε εμφανίζεται ο κ. Καμμένος, βοηθάει τον «μικρό Αλέξη» να ξαναβάλλει το τραινάκι στις ράγες και του δείχνει πώς να το οδηγεί με ασφάλεια, ώστε να μην εκτροχιάζεται».

Η ΑΥΓΗ: «Διέξοδος κορυφής με σενάριο παράτασης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο θα κριθεί τελικά η διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα, με το σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών να αναλαμβάνουν την ευθύνη της απόφασης όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με το μαχαίρι στον λαιμό»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σωρεία εκβιαστικών δηλώσεων και διαρροών που στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος πανικού. Μετά και την αναμενόμενη άκαρπη έκβαση του Eurogroup, η κυβέρνηση οδεύει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας δίχως αλλαγή στις θέσεις της».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σύνοδος «τελευταίας ευκαιρίας» »

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε έκτακτη σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα κριθεί, εν πολλοίς, κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία ή ρήξη της Αθήνας με τους δανειστές . Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, έδωσαν χθες στην ελληνική κυβέρνηση προθεσμία τριών ημερών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Τυράκι στη φάκα» της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας…»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η όποια απόφαση στο ζήτημα του χρέους, που θέτει ως όρο η κυβέρνηση, θα είναι το «τυράκι στη φάκα» της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές. Μια τέτοια απόφαση, όπως και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, δε θα ληφθεί με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σχέδιο Β’ για τα καύσιμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σχέδιο Β’ για την τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα έχουν εκπονήσει τα Ελληνικά Πετρέλαια εφόσον συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Τρεις μήνες επαρκούν τα αποθέματα της χώρας, άλλους τρεις μήνες θα διαρκέσουν οι ποσότητες από μελλοντικά συμβόλαια πετρελαίου, ενώ, με βάση το σχέδιο, για άλλους τρεις μήνες τα ΕΛΠΕ θα αγοράζουν αργό αποπληρώνοντας τους προμηθευτές τους σε διυλισμένα προϊόντα».

KONTRA NEWS: «Σκηνικό τρόμου-Βρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της χώρας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σκηνικό τρόμου και βρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της χώρας έχουν αναλάβει εργολαβικά οι ξένοι τοκογλύφοι, τα ελεγχόμενα από αυτούς διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες των κατακτητών της χώρας μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δραματικές ώρες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε επίπεδο πολιτικών ηγετών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Η Σύνοδος Κορυφής αποφασίσθηκε μετά την αποτυχία να βρεθεί λύση στο Eurogroup. Κρ. Λαγκάρντ: Έχουμε πιστωτικό γεγονός, εάν δεν πληρωθεί η δόση τέλος Ιουνίου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η ώρα της αλήθειας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ώρα της αλήθειας για το μέλλον της χώρας μας στο ευρώ θα σημάνει τη Δευτέρα το βράδυ, στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσουν οι 19 ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

πρωτοσέλιδαεφημερίδεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα