Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 19-05-2015

MEDIA

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μέτρα 5 δισ. μόνο για αρχή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « ΦΠΑ- δηλητήριο, πιο άγρια έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 30.000 ετησίως και φυσικά ΕΝΦΙΑ. Τώρα μιλούν για αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και όχι για κατάργηση. Οι πληροφορίες για το τεχνικό κείμενο της

συμφωνίας!»

ΕΘΝΟΣ: «Οι εκπλήξεις της πρότασης Γιούνκερ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «συμβιβαστική πρόταση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο. Προβλέπει έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, χαμηλά πλεονάσματα φέτος και το 2016 και μετάθεση των αποφάσεων για το Ασφαλιστικό το φθινόπωρο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: « «Σταύρωσαν» με καρφιά… βουντού τον Πούτιν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: ανατριχιαστικό νεοταξίτικο μνημείο μίσους στη Ρίγα της Λετονίας. Κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το έργο…. «τέχνης» με τον «εσταυρωμένο» Ρώσο πρόεδρο, το έκανε… «καλλιτέχνης»!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φορο-πακέτο 5 δισ. στον πάγο η 13η σύνταξη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακριβαίνουν: φάρμακα, λογαριασμοί, εστίαση, εισιτήρια από το νέο σύστημα ΦΠΑ με συντελεστές 18% και 9,5%. Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ, αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Αναβάλλονται η αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ και η επαναφορά του Δώρου Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους».

ΕΣΤΙΑ: «Προμηνύεται νέα φορο-καταιγίδα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το μόνο πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι «Θεσμοί» και ο Σύριζα είναι οι φόροι. Δηλαδή ό,τι συνέβη και το 2010, όταν η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ βρήκε κοινό έδαφος, με την Τρόϊκα στα φορολογικά».

Η ΑΥΓΗ: «Οριστική λύση και όχι παράταση της κρίσης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : « «σύντομα συμφωνία» με τους δανειστές, εταίρους, που θα βγάζει την Ελλάδα από το τούνελ των Μνημονίων και θα σπάει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και των μέτρων, προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πρόβα συμφωνίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόταση που θα μπορούσε να αποτελέσει «βάση συμφωνίας» με την ελληνική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει χθες η Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Μαξίμου την κρίνει καλύτερη από το e-mail Χαρδούβελη, παρά τις γκρίζες ζώνες που διαβλέπει, όπως η αποχώρηση του ΔΝΤ. Στο κείμενο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% για φέτος και ΦΠΑ 18% και 6,5%».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τσουνάμι «κόκκινων» δανείων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε μεγάλη αύξηση των «κόκκινων» δανείων το πρώτο τρίμηνο οδήγησαν οι προσδοκίες για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, τις οποίες καλλιέργησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπέρασαν το 35%, από 34,4% στο τέλος του προηγούμενου έτους».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Λουκέτο στην αγορά»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «σε απόλυτη ακινησία βρίσκεται η αγορά στην Ελλάδα, καθώς κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, χάνονται 22,3 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 50 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κατάργηση τώρα της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» »

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στο φόντο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές προμηνύονται νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό. Το παιχνίδι της κυβέρνησης με τις λέξεις, «δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», είναι μια τεράστια κοροϊδία σε βάρος των ασφαλισμένων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σχέδιο λύσης χωρίς το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε μία ενδιάμεση συμφωνία με την ευρωζώνη, η οποία θα αφήνει –προσωρινά τουλάχιστον- απέξω το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατευθύνονται οι προσπάθειες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιδίωξη είναι να αποφύγει η Ελλάδα τον «ξαφνικό θάνατο» λόγω έλλειψης ρευστότητας τον Ιούνιο».

KONTRA NEWS: «Πάμε για συμφωνία μέσω τελεσιγράφων και ωμών εκβιασμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι « εν μέσω τελεσιγράφων, σκληρών εκβιασμών και έντονου παρασκηνίου βαδίζουμε ολοταχώς σε μια συμφωνία με τους δανειστές, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κερδίζει τις κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σχέδιο για συμφωνία-Αύριο συνεδριάζουν το Brussels Group και η ΕΚΤ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η πρόταση προβλέπει συμφωνία σε δύο στάδια. Η πρώτη τώρα, με εκταμίευση δόσης και η άλλη τον Σεπτέμβριο. Ενοχλημένοι ΕΚΤ, ΔΝΤ και Βερολίνο. Δεν ενημερώθηκαν για την κίνηση της Κομισιόν. «Κλείδωσαν» οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διάθεση συμβιβασμού φέρνει πιο κοντά τη συμφωνία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επιτάχυνση στο παρασκήνιο των επαφών κυβέρνησης και «θεσμών», με στόχο την επίτευξη μιας τεχνικής συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας στο περιθώριο της Συνόδου της Ρίγας, καταγράφεται από χθες».

πρωτοσέλιδαεφημερίδεςHas video:
Keywords
πρωτοσελιδα, διεθνές νομισματικό ταμείο, εκτακτη εισφορα, ελευθερη ωρα, εισφορα αλληλεγγυης, η εφημεριδα, τα νεα, media, δημοκρατια, ενφια, ΔΝΤ, ωρα, εισιτήρια, ΦΠΑ, εστια, νέα, φοροι, ΠΑΣΟΚ, αυγη, λύση, ελλαδα, τσιπρας, σεβ, εφημεριδα, ενωση, καθημερινη, τραπεζες, αεπ, ριζοσπαστησ, kontra, news, brussels, group, ΕΚΤ, ναυτεμπορικη, video, συριζα, δωρο χριστουγεννων, εφημεριδα δημοκρατια, Κορμός Χριστουγέννων, αυξηση φπα, παραταση φορολογικων δηλωσεων, νεα κυβερνηση, δωρο χριστουγεννων αναστολη, αεπ, αυγη, βερολινο, δανεια, καθημερινη, μνημειο, ναυτεμπορικη, προγραμμα, ωρα, mail, news, αγορα, αυξηση, ασφαλιστικο, βρισκεται, γινονται, διεθνές νομισματικό ταμείο, δηλητηριο, εδαφος, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εστιαση, εφημεριδα, ζωνες, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, λύση, μαξιμου, ρυθμισεις, ρητρα, ριγα, φαρμακα, φυσικα, φοντο, ωρες, group, brussels, ενωση, λεξεις, πακετο, παιχνιδι, πληροφοριες, θεσεις
Τυχαία Θέματα