Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 13-05-2015

MEDIA

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πού πάμε;

Η εφημερίδα γράφει «στο «καυτό» ερώτημα «πού πάμε;» καλείται να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση, όσο επιβεβαιώνεται ότι οι θεσμοί συνεχίζουν να παίζουν το γνώριμο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι!»

ΕΘΝΟΣ: Οι 4 ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας αναμένεται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή

το υπουργείο Οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όραμα Ρώσου ασκητή για μεγάλο πόλεμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ένα πράγματι συγκλονιστικό όραμα περιέγραψε Ρώσος ασκητής σε περιηγητή του Αγίου Ορους»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 5 χρόνια στην ουρά για σύνταξη και εφάπαξ

Η εφημερίδα γράφει «σε εκκρεμότητα η απονομή 120.000 επικουρικών, 80.000 κύριων και η αποπληρωμή 50.000 εφάπαξ. Με το σημερινό ρυθμό όσοι υποβάλουν αίτηση το 2015 θα πληρωθούν το... 2020 από το ΕΤΕΑ. Λίστα αναμονής έως 24 μήνες στο ΙΚΑ για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση».

ΕΣΤΙΑ: Ανύπαρκτη οικονομική πολιτική

Η εφημερίδα τονίζει ότι «άκρως αντιφατική είναι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται σήμερα στην χώρα μας. Από την μία πλευρά υπαγορεύονται μέτρα από τους δανειστές μας, τα οποία είναι προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως και κάποιων διαρθρωτικών αλλαγών, με στόχο τον περιορισμό του κρατικού τομέα και των δαπανών του. Και από την άλλη έχουμε τους κυβερνώντες να επιδιώκουν τα εντελώς αντίθετα».

Η ΑΥΓΗ: Τόσο κοντά, τόσο μακριά

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στην αποφασιστική φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς και από τις δύο πλευρές εκφράζεται η πολιτική βούληση αυτές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, με άτυπο ορίζοντα το τέλος του μήνα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ανταλλαγή τελεσιγράφων

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ενδεχόμενο να αποστείλει ολοκληρωμένη πρόταση-τελεσίγραφο προς τους δανειστές, με τα μέτρα που θεωρεί ότι μπορεί, αλλά και με εκείνα που δεν μπορεί να πάρει, εξετάζει η κυβέρνηση. Εκτιμά ότι απαιτούνται αποφάσεις, αφού οι οικονομικές και κοινωνικές αντοχές εξαντλούνται».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έκθεση-βόμβα για τις συντάξεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «παρά τις περικοπές στις συντάξεις και τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων στο ασφαλιστικό σύστημα, οι συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ελλάδα θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ποσοστό του ΑΕΠ, τις επόμενες δεκαετίες».

Ο ΛΟΓΟΣ: Πραγματικότητα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ξεκίνησε το πρόγραμμα με τα βραχιολάκια, δηλαδή το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Το βραχιολάκι, το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων και υποδίκων, συνιστά πλέον και ελληνική πραγματικότητα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός να απορρίψει φανερούς και κρυφούς εκβιασμούς

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις αναφέρεται σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με βάση τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και την κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό».

ΤΑ ΝΕΑ: Θέατρο σκιών για τη συμφωνία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε θέατρο σκιών εξελίσσεται η υπόθεση της διαπραγμάτευσης, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να αναιρεί με δηλώσεις του ακόμα και τη χλιαρή ανακοίνωση του Eurogroup περί προόδου στις συνομιλίες. Η κυβέρνηση ρίχνει από την πλευρά της το μπαλάκι στους δανειστές και δηλώνει ότι η διαπραγμάτευση εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς».

Kontranews: Φτάνουν πια τα παζάρια. Μας δουλεύουν οι ξένοι. Να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τη στρατηγική ενός βρόμικου εκβιασμού διαρκείας έχει επιλέξει η ηγεσία των Βρυξελλών στην εναγώνια προσπάθειά της να παγιδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, να αποδομήσει την κυβέρνηση και να σκοτώσει ό,τι απέμεινε από την πραγματική οικονομία, με τελικό στόχο την απόλυτη υποδούλωση του λαού και της χώρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δέκα ημέρες-φωτιά

Η εφημερίδα σημειώνει «αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες υπάρχει μέχρι στιγμής σύγκλιση με τους δανειστές. Τα θέματα αυτά θα παρουσιαστούν σήμερα στο νέο κυβερνητικό συμβούλιο που έχει προγραμματισθεί για τις 6 μ.μ.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τελειώνει ο χρόνος για χρήμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι «υπό την πίεση των τεράστιων δανειακών αναγκών του Ιουνίου τελεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς οι ανελαστικές υποχρεώσεις του Μαΐου καλύπτονται οριακά, αλλά χωρίς διευκόλυνση από τους εταίρους οι υποχρεώσεις του επόμενου μήνα μένουν ακάλυπτες».

πρωτοσέλιδαΤύποςεφημερίδεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα