Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 11-06-2015

MEDIA

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αγωνία για μισθούς και συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), καθώς έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα εμπόδια στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα αναγκαία κονδύλια για να καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι μισθοί του Δημοσίου και οι συντάξεις".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα παράταση για λύση στις 18 Ιουνίου"

Η εφημερίδα σημειώνει "επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων συμφώνησε

ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον πρόεδρο Φρ. Ολαντ. χθες βράδυ, στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Οι διαβουλεύσεις για γεφύρωση των διαφορών και επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν για να βρεθεί λύση στο Eurogroup στις 18 Ιουνίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τοκετός Μνημονίου με 9μηνη παράταση και νέα μέτρα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ύστερα από μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων ο κ. Τσίπρας ζήτησε πίστωση χρόνου και χρηματοδοτικές διευκολύνσεις από Μέρκελ και Ολάντ, που επιμένουν στην αξιολόγηση του προγράμματος."

ΕΣΤΙΑ: "Καταστρέφεται η φήμη της χώρας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ζημιά που έχει προκληθεί το τελευταίο τετράμηνο στην διεθνή φήμη της Ελλάδος είναι ανυπολόγιστη και -φοβούμεθα- ανεπανόρθωτη. Σχεδόν καθημερινώς, ο διεθνής Τύπος ασχολείται με την χώρα μας κατά τρόπο άκρως αρνητικό".

Η ΑΥΓΗ: "Νέος γύρος για κάλυψη του «κενού»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημαντική παραμένει η διαφορά θέσεων αλλά και προσέγγισης στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, όπως αποτυπώθηκε στη δίωρη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ, παρά τη δεδηλωμένη βούληση για έγκαιρη ολοκλήρωσή της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Επιμένουν και υπομένουν"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "επίσπευση των συνομιλιών με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που έχουν απομείνει συμφωνήθηκε χθες αργά το βράδυ στη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολαντ. Στόχος, η επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επιστροφή στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος. Ο Ελληνας πρωθυπουργός συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Γιούνκερ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Από τη ρήξη στην παράταση της αγωνίας"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα βήμα πριν από τη ρήξη βρέθηκαν Αθήνα και εταίροι πριν επανενεργοποιηθούν σε ανώτατο επίπεδο οι δίαυλοι επικοινωνίας, μέσω της χθεσινοβραδινής τριμερούς συνάντησης του κ. Αλ. Τσίπρα με τους κ.κ. Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον κ. Ζαν- Κλοντ Γιουνκέρ, το οποίο και θα επαναληφθεί σήμερα, προκειμένου να επιτευχθεί λύση έστω στο «παρά ένα»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια με αποφάσεις σωματείων και φορέων"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συγκυβέρνηση μαζί με τους εταίρους της κοιτάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου αντιλαϊκού «πακέτου», με ανοιχτό το ενδεχόμενο 9μηνης παράτασης του τωρινού μνημονίου. Τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σήμερα σε όλη χώρα πάνω από 600 σωματεία και φορείς με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μετά από ένα δίμηνο έντονης προετοιμασίας με συσκέψεις, συζητήσεις, συνελεύσεις, αποτελούν μια άμεση απάντηση στα νέα αντιλαϊκά σχέδια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Παράθυρο συμφωνίας"

Η εφημερίδα σημειώνει "περίσσεψαν τα χαμόγελα στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολαντ, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα χθες τη νύχτα, παρά το ολοήμερο κρυφτούλι που τη σημάδεψε, με τους ξένους ηγέτες να συντηρούν για ώρες ακόμα και ενδεχόμενο ακύρωσής της. Το ραντεβού κορυφής άνοιξε για άλλη μία φορά παράθυρο συμφωνίας, τη στιγμή που παράγοντες όπως ο Ντεϊσελμπλούμ δήλωναν για πρώτη φορά ότι «είμαστε κοντά» σε συμβιβασμό".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μας τα κάνατε... ...δόκτωρ Σόιμπλε"

Η εφημερίδα γράφει "κάθε μέρα μια απαίτηση, κάθε ώρα ένα εμπόδιο, κάθε λεπτό ένα αδιέξοδο"

Kontranews: "Κερδίζει τον πόλεμο ο Αλέξης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέσα σε κλίμα που χαρακτηρίζεται «εποικοδομητικό» έληξε στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα η τριμερής συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης και των τελευταίων διαφορών που είχαν απομείνει, με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας, που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία έως τον Μάρτιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Ελλάδα και δανειστές. Στην τριμερή η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Αγκ. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων για γεφύρωση των διαφορών. Συζητήθηκε η πρόταση της Αθήνας για παράταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016.«Κλειδί» η αποδοχή πλεονάσματος 1% του ΑΕΠ, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει 0,8%-0,9%. Στο τραπέζι και η πρόταση για την αναδιάρθρωση του χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βήματα προσέγγισης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλίμα προσέγγισης με τους εταίρους στο βασικό «αγκάθι»των διαπραγματεύσεων, που είναι το δημοσιονομικό, διαφάνηκε χθες στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να πραγματοποιηθεί, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι έγινε αποτελεί θετική εξέλιξη, με δεδομένο ότι τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι είχαν σκληρύνει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες".

εφημερίδεςπρωτοσέλιδαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα