Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-11-2016

MEDIA

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-11-2016.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βαρύτατες ευθύνες Αναστασιάδη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ευθύνη για την κρίση Αθήνας-Λευκωσίας (γιατί, πέρα από τις αμοιβαίες διαβεβαιώσεις περί αρραγούς μετώπου, αυτή είναι η πραγματικότητα), μετά το προσωρινό αδιέξοδο (και όχι-ακόμα-ναυάγιο) του Κυπριακού , φέρει ονοματεπώνυμο: Νίκος Ανασταδιάδης".

ΕΘΝΟΣ: "Κρυφή φορο-βόμβα για τους αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φορολογικές επιβαρύνσεις για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν την άνοιξη του 2017 για χιλιάδες κατά κύριο

επάγγελμα αγρότες κρύβει ο τρόπος υπολογισμού της προκαταβολής του φόρου. Και αυτό γιατί η προκαταβολή υπολογίζεται επί του φόρου που αναλογεί στο ετήσιο εισόδημα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η έκπτωση των 1.900-2.100 ευρώ. Αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επίδομα θέρμανσης την ...άνοιξη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι τιμές στις οποίες πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβότερες κατά 7-10 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο!".

ΕΣΤΙΑ: "Η άλλη όψις του λαϊκισμού. Δεν είναι το πρόβλημα οι 2.000 μετακλητοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ, αλλά και το πολιτικό ρεύμα στην Ευρώπη υπέρ κομμάτων και προσώπων που υιοθετούν παρεμφερή ρητορική , έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός ποικιλόμορφου μετώπου "κατά του λαϊκισμού", χωρίς ωστόσο η έννοια αυτή να έχει ορισθεί επαρκώς".

Η ΑΥΓΗ: "Τιμή σε όσους γυρνούν τον τροχό της Ιστορίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φόρο τιμής σε "ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης", τον Φιντέλ "των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων", απέτισε ο πρωθυπουργός εκφωνώντας επικήδειο λόγο στην εκδήλωση που οργανώθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδος εις μνήμην του Φιντέλ Κάστρο στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βρείτε τα μέχρι τη Δευτέρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διορία πέντε ημερών έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, κυρίως στα εργασιακά .Από τις Βρυξέλλες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης υπό προϋποθέσεις, οι οποίες εφόσον πληρωθούν "μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος μέσα στο 2017".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ακραίες κορώνες Ερντογάν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εμπρηστικές δηλώσεις προέβη χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παρασκηνιακά καταβάλλονται προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, ισχυριζόμενος ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να ντρέπονται που χρησιμοποιούν μια σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο, καθώς "εκεί υπάρχει και η "ΤΔΒΚ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να εναντιωθεί στα προαπαιτούμενα της "αξιολόγησης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι όσοι άλλοι εμφανίζουν ως "επιτυχία" το γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης "αξιολόγησης" αποσιωπούν προκλητικά απ΄το λαό ότι αυτή θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που ήδη έχουν ξεκινήσει να ψηφίζονται στη Βουλή και τα οποία θα παραμείνουν και θα κλιμακωθούν ακόμη κι αν υπάρξει κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψυχρολουσία από Μοσκοβισί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δεν άφησε περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις. Χθες από την Αθήνα κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ,ενώ εμμέσως κάλεσε την κυβέρνηση να...σεβαστεί τις ευαισθησίες του Βερολίνου. Κάπως έτσι οι κυβερνητικοί παρακολουθούν ζαλισμένοι τις εξελίξεις και ψάχνουν διέξοδο".

Kontranews: "Ξαναμπαίνει στις τράπεζες ο Μιχάλης Σάλλας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θετικό σοκ στην κοινωνία και κυρίως την αγορά, που αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα λόγω της κρίσης προκάλεσε η κίνηση του κορυφαίου τραπεζίτη , Μιχάλη Σάλλα, να αγοράσει την Παγκρήτια Τράπεζα. Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Σάλλας ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, επενδύοντας μαζί με ντόπιους και ξένους επενδυτές σε μια μικρή τράπεζα, καλλιεργεί προσδοκίες ότι σύντομα θα την κάνει μεγάλη και δίνει ελπίδες για τη συγκρότηση ενός τραπεζικού ομίλου, στον οποίο κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι μέτοχοι και όχι οι ξένοι της τρόικας και του ΔΝΤ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριήμερη προθεσμία. Ο χρόνος για συμφωνία τελειώνει την Παρασκευή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσίγραφο" τριών ημερών για να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης έστειλε στην κυβέρνηση ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι είναι "αναγκαίο και εφικτό" να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff Level Agreement) έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε αυτή να υπάρχει στις...αποσκευές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία πακέτο μέχρι τη Δευτέρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα είναι εθνικά κυρίαρχη να επιβάλλει τους φόρους που η ίδια επιθυμεί δηλώνει σε συνέντευξή του στην "Ν" ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τηρώντας αποστάσεις από το μίγμα της πολιτικής στην Ελλάδα. Αναγνωρίζει δε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων".

πρωτοσέλιδα εφημερίδωνπρωτοσέλιδα ελληνικού ΤύπουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
πρωτοσελιδα, επιδομα θερμανσης, πετρελαιο θερμανσης, η εφημεριδα, τα νεα, media, δημοκρατια, επιδομα, πετρελαιο, εστια, ηπα, αυγη, εφημεριδα, βρυξέλλες, χρεος, καθημερινη, κυπρος, τδβκ, ριζοσπαστησ, βουλη, αθηνα, συμμετοχή, τραπεζες, σοκ, ΔΝΤ, ημερησια, staff, ναυτεμπορικη, ελλαδα, video, popular, εθνικη τραπεζα, συριζα, εφημεριδα δημοκρατια, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, 600 δις, εκλογες ηπα, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, κοινωνια, αυγη, ηπα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, προγραμμα, πωλειται, αγορα, ανοιξη, βομβα, βρυξέλλες, γεγονος, δηλωσεις, ευρω, υπαρχει, εννοια, ερντογαν, ευθυνη, ευρωπη, εφημεριδα, ιδια, κυβερνηση, κινηση, λιτρο, λογο, μιγμα, νικη, προβληματα, ρευμα, ρητορικη, ρολο, συζητηση, συντομα, συμμετοχή, σοκ, φιντελ καστρο, χρονος, ψευδαισθησεις, ωρες, χωρα, υπουργειο, πακετο, παιχνιδι, popular, σημαια, τραπεζα
Τυχαία Θέματα