Τα αρρωστημένα πρότυπα της νευρικής ανορεξίας: Σκελετωμένοι άνδρες στην πασαρέλα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Την ώρα που τα θύματα της νευρικής ανορεξίας θερίζουν, ο κόσμος της μόδας αποθεώνει μια νέα, επικίνδυνη τάση, που θέλει τους άνδρες μοντέλα να είναι αποστεωμένοι, χωρίς υγιή όψη.

Τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα διέσχισαν την πασαρέλα του σχεδιαστή μόδας Ρικ Οουενς στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι και αποθεώθηκαν από τους

κριτικούς μόδας, όπως της Vogue.

Το συγκεκριμένο περιοδικό, που θεωρείται Βίβλος της μόδας παγκοσμίως, έγραψε ύμνους για τα μοντέλα: «Το σόου της σεζόν! Μνημειώδες! Τα μοντέλα φαίνονταν από μακριά σαν τελείτσες και μόλις πλησίασαν, ήταν εκπληκτικοί». Το μοντέλο δε που αναδείχθηκε σε σταρ του σόου ήταν ένας νεαρός άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι, με βάρος πολύ χαμηλότερο από αυτό που θα του προσέδιδε μία μη ανησυχητική εμφάνιση, με τα κόκαλα του να διαγράφονται σε όλο του το σώμα.

Ένας fashion editor ανέλυσε τη νέα τάση ως εξής: «Είναι το φαινόμενο του geek chic. Νεαροί άνδρες που είναι περήφανοι με την ανθυγιεινή τους όψη».

Ο Ρικ Όουενς δεν είναι ο μόνος σχεδιαστής που χρησιμοποιεί ελλιποβαρή μοντέλα στις πασαρέλες.

Η εταιρία Gucci, ο Christopher Bailey για την Burberry, o Hedi Slimane, έχουν συνεργαστεί με άνδρες μοντέλα που παραπέμπουν στα αρρωστημένα πρότυπα της νευρικής ανορεξίας.

Η ειρωνεία της νέας manorexic μόδας; Ότι εδώ και 20 χρόνια γίνονται προσπάθειες, κυρίως νομικής φύσης, ώστε η βιομηχανία της μόδας να μην πλασάρει πρότυπα γυναικών με βάρος κάτω του φυσιολογικού. Και τώρα, οργώνουν τις πασαρέλες άνδρες που θυμίζουν αγόρια που δεν αναπτύχθηκαν ποτέ…

manorexicνέα μόδααδύνατοι άνδρεςπασαρέλανευρική ανορεξίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα