Συρία: Γραπτό μήνυμα προειδοποίηση στους πολίτες για να εγκαταλείψουν το Χαλέπι

ΚΟΣΜΟΣ

Με τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας να συνεχίζονται, περίπου 20 πολίτες, μεταξύ των και παιδιά, σκοτώθηκαν σε νέες επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην πόλη.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το καθεστώς Άσαντ απέστειλε μήνυμα - προειδοποίηση στους πολίτες, αλλά και στους μαχητές των Κούρδων και των ανταρτών, να εγκαταλείψουν την πόλη μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η DW, το μήνυμα, το οποίο οι πολίτες δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την προέλευσή του, έγραφε: «Όλοι όσοι φέρεται όπλα στο ανατολικό Χαλέπι,

έχετε 24 ώρες για να αποφασίσετε να φύγετε. Όσοι θέλουν να σώσουν τις ζωές τους, πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους και εμείς θα εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Μετά το τέλος αυτής της περιόδου, θα ξεκινήσει η σχεδιασμένη επίθεση».

Ήταν πάγια πρακτική της κυβέρνησης στο παρελθόν να ρίχνει διάφορα φυλλάδια στην πόλη και να στέλνει γραπτά μηνύματα ώστε να επικοινωνεί με τους κατοίκους που βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στην πόλη.

Από τον Μάρτιο του 2011 όταν και ξεκίνησε ο συριακός εμφύλιος εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 300.000 άτομα. Αυτή τη στιγμή στο Χαλέπιμ οι δυνάμεις του προέδρου Ασαντ βάλουν κατά των κουρδικών δυνάμεων, με όλες τις προσπάθειες για ειρήνευση και κατάπαυση του πυρός στην πόλη για την παροχή ανθρωπιστική βοήθεια να καταλήγουν στο κενό.

ΣυρίαΧαλέπιγραπτό μήνυμαΜπασάρ Αλ Άσαντβομβαρδισμοίσυριακός εμφύλιοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα