Συνθήκες «γαλέρας» καταγγέλλον οι εργαζόμενοι στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

ΕΛΛAΔΑ

Καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες μετέφεραν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως η μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας απειλεί ακόμη και τη ζωή τους, καθώς και ότι υπό την απειλή των απολύσεων έχει επέλθει βλαπτική μεταβολή και στα ωράρια απασχόλησης. Παράλληλα,

τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εξέφρασαν την αγωνία τους για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης του περιβάλλοντος, μετά την ολοκλήρωση των κατά τόπους εργασιών εξόρυξης.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί ο ίδιος την περιοχή της Φωκίδας και τα εργοτάξια και δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι από την πλευρά του υπουργείου και της αρμόδιας Επιθεώρησης Μεταλλείων, για να εξασφαλιστεί η τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής που διέπουν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Υπογράμμισε, επίσης, την απόλυτη ανάγκη να υπάρχουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και πως θεωρεί αδιανόητο ότι μπορεί να εφαρμόζονται μεσαιωνικού τύπου συνθήκες εργασίας και εξαντλητικά ωράρια μέσα στις στοές.

Ευρωπαϊκοί ΒωξίτεςΛαφαζάνηςεργαζόμενοι
Keywords
Τυχαία Θέματα