Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι θέσεις της Αθήνας για διεθνή τρομοκρατία, ασφάλεια, αμυντική πολιτική - Συνάντηση Τσίπρα με Έντι Ράμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη θέση, ότι η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας θα πρεπει να εντασσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, προσέρχεται η Αθήνα στη Σύνοδο των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, ενώ δεν έχει άλλες διμερείς συναντήσεις, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν μόνο ολιγόλεπτες επαφές. Επίσης, στη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Ειδικότερα το πλαίσιο θέσεων με το οποίο προσέρχεται η Αθήνα στη Σύνοδο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

--Ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να συνδέει - σε ισότιμη βάση - τις δυο πλευρές του Ατλαντικού και να ενισχύει τη συλλογική μας ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή στη βαση του διεθνούς δικαίου.

--Η Ελλάδα, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά.

--Συμμεριζόμαστε την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών.

--Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα πρέπει να εντάσσεται σε ενα ευρυτερο στρατηγικό πλαισιο εξασφαλισης της ειρηνης και σταθεροτητας στην περιοχή και δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό ή να αποτελέσει δράση κατά οιουδήποτε μουσουλμανικού πληθυσμού ή χώρας.

--Προωθούμε την ενίσχυση του Μεσογειακού Διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

σύνοδος ΝΑΤΟTσίπραςαμυντικά βάρηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα