Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Παρίσι - Πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται, για μια ακόμα ημέρα, οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Γαλλία, με το επίκεντρο της έντασης να εστιάζεται στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα μερίδα διαδηλωτών έσπασε και έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο

πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν.

Το επεισόδιο καταγράφηκε σε έναν κεντρικό δρόμο του Παρισιού, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Πλατεία της Δημοκρατίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αστυνομικοί για να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις με διαδηλωτές, οι οποίοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν έξαρση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν πως οι δύο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα όταν ερρίφθη στο εσωτερικό του ένα καπνογόνο από μια ομάδα αντιδιαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα όπως «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά» και «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η αντιδιαδήλωση ενάντια στη διαμαρτυρία των αστυνομικών απαγορεύτηκε από τις αρχές. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν διαδηλωτές που συμμετείχαν στην αντιδιαδήλωση παρά την απαγόρευσή της.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις περιλαμβάνονται απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και τα λιμάνια, που μείωσαν αισθητά τα δρομολόγια των τρένων και των πλοίων με τη Βρετανία, καθώς τα συνδικάτα συνεχίζουν τις διαδηλώσεις με στόχο να αναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να υποχωρήσει και να αποσύρει τον επίμαχο νόμο που απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, διευκολύνοντας τις απολύσεις.

συγκρούσειςαστυνομίαΔιαδηλωτέςΓαλλίαΠαρίσιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα