Συνεχίζονται οι έρευνες για το πραξικόπημα στην Τουρκία - Στο στόχστρο 17 άτομα που μένουν στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος 17 προσώπων που διαμένουν στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών τον πρώην αρχηγό της CIA Τζον Μπρέναν, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Την έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, αφού μια ομάδα Τούρκων δικηγόρων κατέθεσε μήνυση εναντίον τους, κατηγορώντας τους ότι διατηρούν σχέσεις με το

δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με το Ανατολή.

Ο κατάλογος των προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης περιλαμβάνει Αμερικανούς πολίτες και Τούρκους πολίτες που διαμένουν στις ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα, τον οποίο ανάγκασε σε παραίτηση ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, το πρώην στέλεχος της CIA Γκράχαμ Φούλερ όπως και ακαδημαϊκοί.

Επιπλέον διώκονται οι Τούρκοι υπήκοοι Φαρούκ Ταμπάν, πρόεδρος της Turkic American Alliance (TAA) και ο Τάλχα Σαράτς του Turkish American Business Network, σύμφωνα με το Ανατολή.

Κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», «απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης» και «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», συμπληρώνει το τουρκικό πρακτορείο.

Το Ανατολή εξηγεί ότι ορισμένοι από τους υπόπτους συναντήθηκαν σε νησί στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης την ημέρα που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα και σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη δύο ημέρες αργότερα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

CIAΤουρκίαΗΠΑπραξηκόπημα Τουρκίαεισαγγελική έρευνατουρκική δικαιοσύνηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα