Συμπληγάδες πέτρες η αξιολόγηση: Πυρετός συσκέψεων στη κυβέρνηση για τη χάραξη γραμμής άμυνας

Τι θα γίνει με μισθούς, συντάξεις και απολύσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι θεσμοί πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση για όλο και περισσότερες περικοπές παντού. Οι αρμόδιοι υπουργοί συσκέπτονται συνεχώς για να καθορίσουν τι θα αντιπαραβάλλουν στις πιέσεις.

Έτσι χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσει, καθώς οι δανειστές εμμένουν σε αύξηση του ποσοστού μαζικών απολύσεων από 5% σε 10%. Επί τρεις μήνες η κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά,

επειδή οι αποφάσεις αφορούν θεωρητικά μόνον το 2,5% των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά από αυτές εξαρτάται οικονομικά σχεδόν το 45% των μισθωτών.

Ο χρόνος όμως τελειώνει και πρέπει να βρεθεί λύση, κάτι που οι θεσμοί πιέζουν ασφυκτικά να συμβεί. Ενώ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η Βουλή θα είναι σε ετοιμότητα για να δεχθεί και κάθε νομοσχέδιο που θα απαιτηθεί για να κλείσει η β΄αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου.

Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι δανειστές ζητούν επίσης, να υπάρξουν μέτρα όπως, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών (μηχανικοί, πώληση φαρμάκων σε σουπερμάρκετ κλπ.), η κατάργηση του νόμου που θέτει εμπόδια στις απολύσεις εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2017-2020 με νέα μέτρα για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η δημιουργία καζίνο στο Ελληνικό.

προϋπολογισμόςθεσμοίΒελκουλέσκουΑχτσιόγλουομαδικές απολύσειςδανειστέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα