Στα χέρια των διωκτικών αρχών Σεϊσίδης και Σακκάς

ΕΛΛAΔΑ

Μετά από ολονύκτια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθησαν στη Λακωνία ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, καθώς και ο Μάριος Σεϊσίδης, που κατηγορείται ως μέλος των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα», τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία εδώ και εννέα χρόνια.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιος

είναι ο Κώστας Σακκάς
Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό γιάφκας της οργάνωσης Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στη Νέα Σμύρνη. Κατά την προφυλάκισή του αρνήθηκε την σχέση του με την οργάνωση, ενώ λίγους μήνες πριν την συμπλήρωση του ορίου προφυλάκισης του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα με αποτέλεσμα να επεκταθεί εκ νέου η προφυλάκιση του κατά 12 μήνες. Με την πάροδο των 12 μηνών και παρά την συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 30 μηνών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη για την πρώτη υπόθεση και χωρίς να έχει αρχίσει η δίκη για την δεύτερη υπόθεση, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο Σακκάς τον Ιούνιο του 2013 ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την παράταση της προφυλάκισής του. Μετά από 14 ημέρες απεργίας πείνας, και ύστερα από προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών προσέφυγε η συνήγορος του Σακκά, τις αντιρρήσεις της οποίας όμως απέρριψε το Συμβούλιο.

Στις 11 Ιουλίου 2013 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Σακκά επιβάλλοντάς του αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής κ.α.

Νέα σύλληψη

Στις 15 Ιανουαρίου συνελήφθη εκ νέου ύστερα από έκδοση νέου εντάλματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με την αστυνομία ύστερα από εξέταση ανιχνεύθηκε το αποτύπωμά του σε πειστήρια που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα που διατηρούσε συγκατηγορούμενος του Σακκά, στο Χαλάνδρι. Μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και επιβολή χρηματικής εγγύησης πέντε χιλιάδων ευρώ. Στις 10 Φεβρουαρίου δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων όπως όφειλε με αποτέλεσμα να καταζητείται μέχρι σήμερα. Στις 17 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό χώρο indymedia επιστολή του Σακκά στην οποία μεταξύ άλλων ισχυριζόταν ότι είναι αθώος.

Ποιος είναι ο Μάριος Σεϊσίδης
Ο Μάριος Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθή από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για περισσότερα από 10 χρόνια. Από τον από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 είχε διαπράξει επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που άγγιζε τα 700.000 ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλους δύο «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη, με του αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τον τοποθετούν κατά καιρούς σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως στις δραστηριότητες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», με τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014 εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.

Ελληνική ΑστυνομίασυλλήψειςΚώστας ΣακκάςΜάριος ΣεϊσίδηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
χερια, νέα, απεργια, συλληψεις, συμμετοχή, indymedia, τραπεζες, αθηνα, video, popular, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, 600 δις, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, αστυνομικο τμημα, αστυνομια, ισραηλ, σμυρνη, indymedia, δικη, ευρω, εξι, επτα, η δικη, υποθεση, κρατικο, λακωνια, ληστειες, μηνες, νεα σμυρνη, προβληματα, συμμετοχή, τμημα, χαλανδρι, εννεα, φυλακες, κωστας, νοσοκομειο, popular, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα