Στ. Μαλάς: Το Κυπριακό πρώτιστη προτεραιότητά μου

ΚΟΣΜΟΣ

Για το πρόγραμμά του για τα δυο βασικά θέματα που απασχολούν τον κυπριακό λαό: Κυπριακό και οικονομία μίλησε ο Σταύρος Μαλάς, ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2018.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει: "Η Κύπρος βρίσκεται προ μεγάλων διλημμάτων: Αν

δεν προχωρήσουμε στο Κυπριακό, οριστικά θα έχουμε τη διχοτόμηση της χώρας μας, έστω και de facto", προειδοποιεί χαρακτηριστικά. Αναφερθείς στις συνομιλίες του Κραν Μοντανά, κατηγορεί τον νυν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, "για πολιτική ατολμία και έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαχειριστεί το Κυπριακό προς όφελος των Κυπρίων". "Το διαχειρίστηκε προς όφελος των δικών του φιλοδοξιών για την επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας".

Στο οικονομικό πρόγραμμα αντί του μοντέλου ανάπτυξης που οδήγησε στα γνωστά προβλήματα με τις γνωστές συνέπειες, αντιτείνει βιώσιμη ανάπτυξη με εμφανή κοινωνικά χαρακτηριστικά, με μέριμνα για τους πιο ευάλωτους. Και όπως διατείνεται "ένας Πρόεδρος πρέπει να έχει όραμα για τους πολλούς και όχι πρόγραμμα για τους λίγους. Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους λίγους και ανυπαρξία οράματος για τους πολλούς".

Ο Στ. Μαλάς μιλά, τέλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το "κούρεμα" καταθέσεων το 2013 και για τις ευθύνες που κατά την άποψή του έχει ο Ν. Αναστασιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜαλάςΚυπριακόΚύπροςεκλογέςπροεδρικές εκλογέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα