Σεισμός 4,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Δυτική Ελλάδα - Περιμένει ισχυρούς μετασεισμούς ο Τσελέντης

ΕΛΛAΔΑ Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 14:50 το μεσημέρι, στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός
είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα, βόρεια της Πάτρας.

Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

"Ηταν ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου για αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και για αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός. Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί" δήλωσε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

σεισμόςΠάτραHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα