Σε ποιους μεγιστάνες ανήκουν τα 2 τεράστια γιότ που έγιναν λαμπάδες και καταστράφηκαν ολοσχερώς; (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Τα Μέγκα-γιοτ, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ήταν ελλιμενισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και από την πυρκαγιά έμεινε μόνο η μυρωδιά και το διαλυμένο σκαρί τους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην υπερσύγχρονη μαρίνα Μαρμαρίς απέναντι σχεδόν από τη Ρόδο στα παράλια της Τουρκίας.

Το ένα τεράστιο σούπερ γιοτ με το όνομα Barbie τιμάται στα 25.000.000 ευρώ

ενώ το διπλανό του με το όνομα The One, τιμάται στα 30.000.000. Και τα δυο κυριολεκτικά διαλύθηκαν από τις φλόγες.

Καίγονταν μέσα στο νερό, για περισσότερες από 5 ώρες και παρά τις προσπάθειες της Τουρκικής πυροσβεστικής, δεν κατάφερε κανείς να τα διασώσει.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως η πυρκαγιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Barbie και σε ελάχιστα λεπτά εξαπλώθηκε και στο The One.

Η πυροσβεστική για να σώσει τα σκάφη επιστράτευσε δυνάμεις κατάσβεσης τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα.

Την στιγμή που τα σκάφη καίγονταν άνδρες της πυροσβεστικής ανέβηκαν και στα 2 γιοτ και τοποθέτησαν ειδικά μηχανήματα άντλησης υδάτων, προκειμένου να αποτρέψουν τουλάχιστον τη βύθιση τους.

Τα υπόλοιπα σκάφη που ήταν δεμένα στη μαρίνα εκείνη την ώρα κατάφεραν με γοργούς χειρισμούς να λύσουν και να απομακρυνθούν από την Barbie και το The One.

Η Barbie ανήκει στον Τούρκο μεγιστάνα και πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατάσαραι, Unal Aysal.

Η Barbie έχει μήκος 52 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 15 καλεσμένους, χώρια το προσωπικό που διαθέτει. Το The One έχει μήκος 80 μέτρα και πρόκειται για ένα ιστορικό γιοτ που δημιούργησε ο Jon Bannenberg.

γιοτμέγκα γιοτπυρκαγιάΜαρμαρίςμαρίναBarbieσκάφηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα