Σε εξέλιξη το φαινόμενο – Εκκενώνεται η Βρίσα

ΕΛΛAΔΑ

«Είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο και οι σχετικές επιχειρήσεις. Σε περίπου δύο ώρες από τώρα θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αλλά και για το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με τον ισχυρό σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που "χτύπησε" τη Μυτιλήνη το

μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως είπε ο κ. Λέκκας συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία, να μην ακούν τη φημολογία αλλά μόνον τις επίσημες ανακοινώσεις. Ο κ. Λέκκας μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη.

Εκκενώνεται το χωριό

Μεγάλες ζημίες προκάλεσε στο χωρίο Βρισά των περίπου 800 κατοίκων ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες. «Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί» ανέφερε ο κ. Πανσεληνάς, που σημείωσε ακόμη ότι αγνοείται μια γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν σε ένα από τα παλιά κτίσματα του χωριού. Επίσης ο κ. Πανσεληνάς δήλωσε ότι οι περίπου 800 κάτοικοι βρίσκονται εκτός χωριού, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και οχήματα της περιφέρειας Βορείου Αιγίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σεισμόςεκκένωσηχωριό ΒρίσανησίΛέσβοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα