Σε αυτόν τον μυθικό πύργο, τον ωραιότερο της Γαλλίας, η σύζυγος του Βαλς έπαιξε βιολί και οι καλεσμένοι απόλαυσαν όπερα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκειται ίσως για τον ωραιότερο πύργο της Γαλλίας. Ονομάζεται Champ de Bataille. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα, οικοδομήθηκε από τον Alexandre de Créqui, μεταξύ 1653 και 1665, βρίσκεται στη Νορμανδία και ανήκει στον διάσημο διακοσμητή ξενοδοχείων Ζακ Γκαρσία. Ο τυχερός ιδιοκτήτης του μυθικού αυτού κτίσματος κάθε χρόνο διοργανώνει για λίγους εκλεκτούς καλεσμένους βραδιά όπερας.

Ο πύργος βρίσκεται στη μέση ενός τεράστιου πανέμορφου κήπου εκτάσεως 100 στρεμμάτων και ουδείς μπορεί να προσδιορίσει

επακριβώς το πόσο στοιχίζει. Υψώνεται σε δύο επιβλητικά κτίρια, έχει μια μνημειώδη σκάλα, τα σαλόνια είναι Λουδοβίκου 15ου. Ο κήπος, είναι γεμάτος παρτέρια γαλλικής τεχνοτροπίας, σκάλες πράσινου, συντριβάνια και αρχαία γλυπτά.

Μέσα στο οίκημα υπάρχουν βάζα από πορφύρα, ξύλα Ιαπωνίας και κονσόλες εποχής Λουδοβίκου XIV, καθίσματα από πράσινο δέρμα, γιγάντιες και σπάνιες ταπισερί στους τοίχους, τίγρεις και κροκόδειλοι, εξωτικές πεταλούδες, ξύλινα κουφώματα του Verbeckt από το 1720, όπλα Μογγόλων και Τούρκων του 18ου αιώνα, ταπισερί του 17ου αιώνα, βιβλιοθήκη με βασιλικά αλμανάκ, αναμνηστικά της Μαρίας Αντουανέτας, τα οποία είχε προσφέρει ο Ναπολέων στην αυτοκράτειρα Μαρί Λουίζ.

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 26 χρόνια ο Γκαρσία τέλεσε τη βραδιά όπερας που σκηνοθέτησε ο γνωστός Ζυλί Γκαγιέ. Φέτος οι καλεσμένοι παρακολούθησαν τους «γάμους του Φιγκαρό» και μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: Η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, και πρώτο βιολί και διεύθυνση ορχήστρας ήταν η Αν Γκραβουάν, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Πριν την παράσταση οι καλεσμένοι απόλαυσαν εκλεκτά εδέσματα και σαμπάνια Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας Έλληνας ανάμεσα τους. Ο Γιάννης Πουσπουρίκας, είχε την μουσική διεύθυνση της παράστασης.

Ο Γκαρσία όταν αγόρασε τον πύργο, ήταν σχεδόν ερειπωμένος. Παρατημένος, ξεχασμένος. Σχεδον κατέρρεε. Με προσωπική δουλειά και άπειρα χρήματα κατάφερε να τον αναστηλώσει και να του δώσει την παλιά του αίγλη.

Ο Γκαρσία είναι συλλέκτης και παγκόσμιας φήμης διακοσμητής. Εκείνος διακόσμησε το εσωτερικό των ξενοδοχείων Danieli στη Βενετία, NoMad στη Νέα Υόρκη, Mamounia στο Μαρακές, Royal Monceau στο Παρίσι, αλλά και την κατοικία του σουλτάτου του Μπρουνέι στην πλατεία Βαντόμ του Παρισιού. Τον πύργο κατάφερε να τον αγοράσει και να τον διακοσμήσει, από την αμοιβή που έλαβε από τον Σουλτάνο του Μπρουνέι, όταν διακόσμησε τον δικό του πύργο στο Παρίσι.

Πύργος Γαλλίαόπερα πύργοςΖακ ΓκαρσίαΠύργοςμυθικός πύργοςMedia Gallery: Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα