Προσοχή: Νέα σημαντική αλλαγή έρχεται στα Windows 10

ΚΟΣΜΟΣ

Κατά γενική ομολογία, τα Windows 10, η νέα εκδοχή του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστικές μηχανές, αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα -όχι και τόσο αγαπημένα- Windows 8 και 8.1.

Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό των Windows 10 έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους χρήστες και, δυστυχώς, παρά τις αντιδράσεις προς τη Microsoft,

φαίνεται ότι θα γίνει ακόμα χειρότερο, αντί να βελτιωθεί.

Μιλάμε για τις αναβαθμίσεις λογισμικού: στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, η Microsoft επέτρεπε στους χρήστες να αποφασίζουν οι ίδιοι ποιες αναβαθμίσεις και πότε θα εγκαθιστούσαν στον υπολογιστή του.

Με τα Windows 10, όμως, αυτό άλλαξε: πλέον τα updates γίνονται αυτόματα, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να διαπιστώνουν ότι ο υπολογιστής τους γίνεται πολύ αργός ή ότι τους ζητά επίμονα να επανεκκινήσει, προκειμένου να εγκαταστήσεις τις αναβαθμίσεις λογισμικού.

Μέχρι τώρα, ο μόνος τρόπος να αποφύγει κάποιος την αυτοματοποιημένη διαδικασία ήταν να δηλώσει ότι έχει περιορισμένο περιθώριο χρήσης δεδομένων, οπότε μπορούσε να επιλέξει ποιες και πόσες updates θα κατεβάσει και πότε.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, η Microsoft με τη νέα μεγάλη αναβάθμιση που θα κάνει στο λειτουργικό, θα καταργήσει ακόμα και αυτό το "κόλπο", καθώς, κατά τα φαινόμενα, θα αυτοματοποιήσει και αυτή τη διαδικασία και απλώς θα αποφασίζει η ίδια ποιες είναι οι απαραίτητες αναβαθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

Στη βάση της, η λογική της Microsoft είναι σωστή: οι περισσότερες αναβαθμίσεις αφορούν σε επιδιορθώσεις ζητημάτων ασφαλείας στο λογισμικό, που είναι απαραίτητες για τους χρήστες. Ωστόσο, η αυτοματοποιημένη διαδικασία προκαλεί αντιδράσεις και δυσφορία στους χρήστες, και, όπως εκτιμάται θα αποθαρρύνει όσους ακόμα χρησιμοποιούν Windows 7 και Windows 8/8.1 να περάσουν στα Windows 10.

MicrosoftWindows 10αυτόματες αναβαθμίσεις λογισμικούHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα