Προς πλειστηριασμό το AEL F.C. ARENA για οφειλές 53 εκ. ευρώ

ΑΘΛΗΤΙΚA

Την άμεση εκποίηση του ΑEL F.C. ARENA, βασικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας «Γήπεδο Α.Ε.» που ανήκει στον πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας Κώστα Πηλαδάκη, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του thessalieconomy.gr, η τράπεζα Πειραιώς εξ΄αιτίας της μη επαρκούς εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων της «Γήπεδο Α.Ε.» οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 53 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για δάνειο το οποίο δόθηκε το 2009 από

την Μarfin Bank για την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Πειραιώς λόγω εξαγοράς της τράπεζας που είχε ιδρύσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Η απόφαση για τον πλειστηριασμό του AEL F.C ARENA κρίθηκε από την τράπεζα Πειραιώς ως επιβεβλημένη και οι σχετικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, καθώς δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με όσους κατά καιρούς έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για να αγοράσουν το γήπεδο αναλαμβάνοντας μέρος των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Οι προδιαγραφές του γηπέδου

Το AEL F.C ARENA ανεγέρθηκε σε ένα σύνολο 144.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει κατασκευαστεί εντός των διεθνών προδιαγραφών της ΟΥΕΦΑ, κατηγορίας τριών αστέρων. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2010.
Το γήπεδο περιλαμβάνει 38 σουίτες (με χώρο για 12 άτομα στην κάθε μία), χώρο στάθμευσης για 1.104 οχήματα, ενώ διαθέτει προοπτική για δημιουργία εμπορικών χρήσεων τριγύρω από αυτό.
Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 16.118 θέσεις με δυνατότητα άμεσης επέκτασης σε 22.500 θέσεις.

ΛάρισαΑΕΛΑθλητική Ένωση ΛάρισαςAEL FC ARENAHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα