Προληπτικά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των καταδρομικών επιθέσεων στα ΜΜΜ

ΕΛΛAΔΑ

Oι αλλεπάλληλες καταδρομικές επιθέσες κουκουλοφόρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού, με στόχο την καταστροφή των ακυρωτικών μηχανημάτων των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Χρειάστηκε φυσικά πρώτα να ασκηθούν άνωθεν πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης,

από τις διοικήσεις των οργανισμών, αφού η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες, κατόπιν και της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ είχε ως συνέπεια τη ραγδαία αύξηση των επιθέσεων.

Αποκορύφωμα η περασμένη Πέμπτη, οπότε και κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν συνολικά 8 επιθέσεις νεαρών, οι οποίοι κατέστρεψαν με ρόπαλα και λοστούς τα ακυρωτικά μηχανήματα στα οχήματα , είτε επιδόθηκαν σε γκραφιτι. Άλλη μία “πληγή” για τα ΜΜΜ, αφού το κόστος για τον καθαρισμό των συρμών και των οχημάτων κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι εταιρείες προμηθεύονται ειδικά αντι-γκράφιτι βερνίκια, με τα οποία ωστόσο απλά επιτυγχάνεται ο ευκολότερος καθαρισμός ενός συρμού που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα.

Μόνο στη ΣΤΑΣΥ, η οποία προμηθεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ειδικό προστατευτικό βερνίκι αξίας περίπου 900 ευρώ, ο καθαρισμός των συρμών από γκράφιτι εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 300.000 έως 400.000 ευρώ τον χρόνο (πάνω από το 10% του κόστους καθαρισμού που δαπανάται).

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανάφεραν πως προσανατολίζονται στην άμεση ενίσχυση της φύλαξης στους σταθμούς μετεπιβίβασης στο ΜΕΤΡΟ και τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ενώ δεν αποκλείεται να συναντήσουμε και αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά να παριστάνουν τους επιβάτες στα λεωφορεία και τρόλεϊ, των γραμμών που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων από κουκουλοφόρους.

Πάντως η επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι συλλογικότητες από όλη την Αθήνα, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό ΑΤΤΙΚΗ, ζητώντας να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων της πρωτεύουσας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

κουκουλοφόροιεπιθέσειςκαταδρομικέςμετρόΕΛΑΣHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα