Προκλητικό τούρκικο δημοσίευμα: Ο Έλληνας κατακτητής ανέβηκε ανεμπόδιστος στο νησί μας (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Με το τουρκικό δημοψήφισμα να πλησιάζει, αρκετοί είναι οι αρθρογράφοι – κυρίως από τον αντιπολιτευόμενο χώρο της Τουρκίας – που προσπαθούν μέσα από κείμενά τους να φέρουν «προ των ευθυνών της» την διακυβέρνηση Ερντογάν στο θέμα των χειρισμών του στο Αιγαίο και να δημιουργήσουν κλίμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλα Κιλιτσντάρογλου πως η «Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο και η κυβέρνηση Ερντογάν δεν κάνει κάτι για να λύσει την κατάσταση αυτή», ενώ πριν από λίγες εβδομάδες δημοσιοποιήθηκε ένα κείμενο μέσα από το οποίο αμφισβητούταν για ακόμα μια φορά η Συνθήκη της Λωζάννης καθώς και η ελληνική κυριαρχία επί της Θάσου.

Αυτή τη φορά μέσα από νέο προκλητικό δημοσίευμα της κεμαλικής εφημερίδας «Sozcu» γίνεται εκ νέου λόγος για κατοχή 18 «τουρκικών νησιών» από την Ελλάδα και μάλιστα αναφέρει, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδη Στεφανή, στη νήσο Θύμαινα πως «ο [σ.σ. Έλληνας] κατακτητής ανέβηκε ανεμπόδιστος στο νησί [μας]»

«Η Ελλάδα κατέχει 18 νησιά μας και τακτικά στέλνει στρατεύματα στα νησιά αυτά. όπλα και πυρομαχηκά έχουν αποσταλεί στους αμάχους του νησιού, και η πολιτοφυλακή εκπαιδεύει στρατιώτες της. Η ελληνική πολιτοφυλακή σήκωσε σημαία στα δικά μας νησιά».

« Ο Έλληνας Διοικητής των Δυνάμεων Πεζικού Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε το νησί Χουρσίτ (Θύμαινα) στις 30 Μαρτίου 2017. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα [σ.σ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων]. Ο Στεφανής ανέβηκε ανεμπόδιστος πάνω στο νησί. Ο Έλληνας κατακτητής ύψωσε σημαία σε δικό μας νησί και έχει εκεί μονάδες στρατού», σημειώνει το δημοσίευμα, αφήνοντας παράλληλα «λαβές» προς όλες τις κατευθύνσεις για την κατάσταση στο Αιγαίο.

ΕλλάδαΤουρκίαΑιγαίοτουρκικό δημοσίευμα18 νησιάτουρκικό δημοψήφισμαΕλληνικός ΣτρατόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα