«Πράσινο φως» για την κατασκευή δύο αποτεφρωτηρίων νεκρών

ΕΛΛAΔΑ

Αθήνα και Πάτρα θα είναι οι πρώτες πόλεις της χώρας όπου θα κατασκευαστούν αποτεφρωτήρια νεκρών, καθώς το πράσινο φως το «άναψε» η κυβέρνηση με τη σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην «Ελευθερία του Τύπου» στην Αθήνα, το οικόπεδο όπου θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών είναι στον Ελαιώνα, έκτασης περίπου

δέκα στρεμμάτων, και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο υπό κατασκευή τζαμί, με είσοδο από τη λεωφόρο Αθηνών.

Από την πλευρά της, η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχει πρόβλημα με τη λειτουργία του αποτεφρωτηρίου, αρκεί να μη λειτουργήσει μέσα σε κοιμητήρια. Αυτό, βέβαια, δεν προβλέπεται σε Αθήνα και Πάτρα, αφού τα οικόπεδα που έχουν επιλεγεί και πληρούν τις προϋποθέσεις περιβαλλοντικών όρων τους οποίους θέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι εκτός κοιμητηρίων και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Από την πλευρά των πολιτικών κομμάτων δεν υπάρχει αντίρρηση. Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ συμφωνούν. Βάσει της μελέτης που έχει κάνει ο δήμος, το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ., με κόστος κατασκευής 1.500.000 ευρώ. Η απόσβεση της επένδυσης, όπως δηλώνει η κυρία Παπαχελά, θα έχει γίνει σε δύο χρόνια, αφού ετησίως περίπου χίλιοι Έλληνες μεταφέρονται στη Βουλγαρία, προκειμένου να αποτεφρωθούν, με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ. Στην Αθήνα το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Αποτεφρωτήριο ΝεκρώνΑθηνάΠάτραHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα