Που θα κολυμπούν οι Παριζιάνοι όταν έχει καύσωνα;

ΚΟΣΜΟΣ

Οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας μπορούν φέτος να βρουν ανάσα δροσιάς από τον καυτό ήλιο στο κανάλι της Βιλέτ στο Παρίσι, το οποίο άνοιξε για λουόμενους.

Η δήμαρχος, Αν Ινταλγκό είχε ήδη αναγγείλει τα καλά νέα με μήνυμά της στις αρχές Ιουνίου: “Υποσχόμαστε! Από αυτό το καλοκαίρι θα μπορείτε να κολυμπάτε στο κανάλι της Βιλέτ”.

Στο κανάλι του

προαστίου Βιλέτ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμπι, όπως έχει προκύψει μετά από πολλούς ελέγχους, η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει τρεις πισίνες με διαφορετικά βάθη.

Η δήμαρχος του Παρισιού θέλει μέσα σε λίγα χρόνια η κολύμβηση να είναι δυνατή στον Σηκουάνα. Αν ανατεθεί στο Παρίσι η φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 το τρίαθλο μπορεί να διοργανωθεί κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Αρκετός κόσμος και κυρίως παιδιά θέλησαν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα κάνουν μια βουτιά στο κανάλι της Βιλέτ που εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα.

Η δημοτική αρχή στην Πόλη του Φωτός προσπαθεί να βελτιώσει όλες τις πτυχές της ζωής γύρω από τον ποταμό. Το περασμένο φθινόπωρο απαγορεύθηκε η διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων από τις όχθες του Σηκουάνα, ανακαίνισε τις πεζοδρομημένες περιοχές και δημιούργησε το πάρκο Rives de Seine με χώρους πρασίνου και αθλητικά γήπεδα. Από την απαγόρευση της κυκλοφορίας τα ποσοστά ρύπανσης έχουν μειωθεί κατά 25%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠαρίσικάυσωναςΣηκουάναςκανάλι ΒιλέτHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα