Πόσο στοιχίζει η αγορά του ακριβότερου σπιτιού στον κόσμο; Που βρίσκεται και τι διαστάσεις έχει;

ΚΟΣΜΟΣ

Είναι ένα τεράστιο οίκημα μέσα σε μια τεράστια έκταση που μπορεί να ονομαστεί και… κήπος. Το ποσό αγοράς του είναι εξωπραγματικό

Πρόκειται για ένα παλάτι στη Γαλλία συνολικής έκτασης 50.000 τ.μ. Ονομάζεται «Σατώ Λουδοβίκος XIV» και θεωρείται το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο, αφού η τιμή εκκίνησης για την πώληση του είναι περίπου τα 280.000.000 ευρώ. Είναι πιστή αντιγραφή του ανακτόρου των Βερσαλλιών.

Είναι εξ ολοκλήρου από μάρμαρο (για την ακρίβεια από 13 εκ των ακριβοτέρων μαρμάρων που υπάρχουν),

με τεράστιες γυάλινες επιφάνειες. Διαθέτει 10 υπνοδωμάτια – σουίτες, ένα τεράστιο σαλόνι, μια βιβλιοθήκη γεμάτη σπάνια βιβλία, όπου εάν δεν γνωρίζεις τα κατατόπια μπορεί και να χαθείς, ένα κελάρι με σπάνια κρασιά, ενυδρείο σε διαστάσεις πισίνας, αίθουσες ψυχαγωγίας, ενώ τα ταβάνια σε κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένα με εξαιρετικές ζωγραφικές παραστάσεις.

Οι πόρτες είναι επενδυμένες με 15.000 φύλλα χρυσού, όπως και τα συντριβάνια που υπάρχουν εντός αλλά και εκτός σπιτιού. Έχει τουλάχιστον 4 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, δυο αίθουσες προβολής ταινιών σε διαστάσεις κινηματογράφου, και ένα… νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 23 στρεμμάτων ενώ σε κάποιο σημείο του… κήπου υπάρχει και ένας λαβύρινθος από ψηλά δέντρα και θάμνους. Και εάν έχετε πρόθεση να το αγοράσετε αλλά σας τρομάζουν οι διαρρήκτες σας λέμε ότι έχει τα τελειότερα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού και μοιάζει με απόρθητο κάστρο.

σπίτιακριβότερο σπίτι στον κόσμοΣατώΛουδοβίκοςΓαλλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα