Πώς θα ξεχωρίσετε τη γρίπη από το κοινό κρυολόγημα

ΥΓΕΙΑ

Η γρίπη και το κρυολόγημα ταλαιπωρούν κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες. Ωστόσο, τα κοινά τους συμπτώματα κάνουν τους ασθενείς να μη μπορούν να ξεχωρίσουν τη νόσο της γρίπης από ένα απλό κρύωμα.

Η γρίπη προκαλείται από ιούς που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, μεταδίδεται πολύ εύκολα και, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού περνά τη γρίπη χωρίς σοβαρές επιπλοκές, άτομα όμως που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο

τον κίνδυνο των επιπλοκών. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της γρίπης είναι ο υψηλός πυρετός, η απότομη έναρξη έντονου πονοκεφάλου, έντονοι μυϊκοί πόνοι, εξάντληση, επίμονος βήχας και ενίοτε καταρροή και φτάρνισμα.

Στα συμπτώματα του κρυολογήματος περιλαμβάνονται η καταρροή, το φτάρνισμα, ο πονόλαιμος, ο μέτριας έντασης παροξυσμικός βήχας, οι μέτριας βαρύτητας μυϊκοί πόνοι και ο πυρετός -κυρίως στα βρέφη και στα παιδιά. Τα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι γιατροί είναι ο εμβολιασμός, το συχνό πλύσιμο των χεριών -τα οποία δε θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια, το στόμα και τη μύτη, όσο είναι δυνατόν, καθώς και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

γρίπηκρυολόγημασυμπτώματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα