Πως να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδοµένα στα Windows 10

ΚΟΣΜΟΣ

Oι περισσότεροι από εµάς χρησιµοποιούµε την υπηρεσία email τηςGoogle, το Gmail, το οποίο είναι γνωστό ότι ελέγχει το κείµενο των mails µας µε σκοπό την προβολή κατάλληλων διαφηµίσεων µέσω της διαφηµιστικής πλατφόρµας της αµερικανικής εταιρείας. Αποδεικνύεται ότι και η Microsoft ακολουθεί την ίδια στρατηγική µέσω των Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα ως δωρεάν υπηρεσία για τους

κατόχους των Windows 7 και 8.

Αν διαβάσετε τη δήλωση της Microsoft για τα προσωπικά δεδοµένα, θα δείτε ότι πραγµατοποιείται συλλογή δεδοµένων όταν δηµιουργείτε έναν λογαριασµό Microsoft, όταν ψάχνετε κάτι στο Bing, όταν κάνετε φωνητική αναζήτηση µέσω της Cortana, όταν ανεβάζετε ένα έγγραφο στο OneDrive και όταν έρχεστε σε επαφή µε την υποστήριξη πελατών.

Πώς χρησιµοποιούνται όµως αυτά τα δεδοµένα; Ακριβώς µε τον τρόπο που χρησιµοποιούνται από την Google και την Apple, µε σκοπό δηλαδή να βελτιώσουν το software και τις παρεχόµενες υπηρεσίες και να σας παρέχουν διαφηµίσεις σχετικές µε τα ενδιαφέροντά σας. Από τη µία, η Microsoft αρνείται ότι χρησιµοποιεί ό,τι λέµε σε email, chat, βιντεοκλήσεις και voice mail ή τα έγραφα, τις φωτογραφίες και άλλα προσωπικά αρχεία για να στοχεύσει διαφηµίσεις στο κοινό. Από την άλλη, όµως, δηλώνει ότι χρησιµοποιεί τα προσωπικά µας δεδοµένα όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί µία συναλλαγή ή να υπάρξει παροχή µιας υπηρεσίας που έχουµε ζητήσει. Επιπλέον, όπως συµβαίνει µε όλες τις online υπηρεσίες, πραγµατοποιείται και συλλογή δεδοµένων για λόγους ασφαλείας.

Μπορείτε να αποφύγετε κάποιους από τους τρόπους που χρησιµοποιεί η Microsoft για να συλλέξει δεδοµένα, όµως έτσι απενεργοποιείτε στην ουσία κάποια από τα πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήµατος.

Πηγή: gr.pcmag.com

προσωπικά δεδομέναπροστασίαWindows 10WindowsHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα