Πώς να προσφωνήσετε σωστά τον... Κιμ Γιονγκ Ουν

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 130 ξένοι δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Πιονγκγιάνγκ για να καλύψουν το πρώτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας εδώ και 36 χρόνια.Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τα μέσα ενημέρωσης έλαβαν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές από το καθεστώς αναφορικά με το πώς θα έπρεπε να αναφέρονται ή να προσφωνούν σωστά τον ηγέτης της χώρας.

Το Bloomberg μεταφέρει κάποιες από τις επισημάνσεις αυτές λέγοντας πως ένα από τα πρώτα πραγματα που τους τόνισε εκπρόσωπος του καθεστώτος

ήταν πως θα έπρεπε να αναφέρονται στην χώρα ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» και όχι ως «Βόρειο Κορέα».

Όσο για τον πως θα πρέπει να αναφέρονται στα τρια σημαντικά πρόσωπα της χώρας, που δεν είναι άλλοι από τους ηγέτες της, το Bloomberg ήταν ξεκάθαρο. Ο ηγέτης Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος ίδρυσε τη χώρα και πέθανε το 1994, μπορεί να αναφέρεται στα κείμενα των δημοσιογράφων ως ο «αιώνιος πρόεδρος» ή ο «μεγάλος στρατηγός». Ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρας του τωρινού ηγέτη, μπορεί να αναφερθεί ως «πρόεδρος» ή «αγαπητός ηγέτης». Τέλος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία στα τέλη του 2011, μπορεί να αποκαλείται «ανώτατος ηγέτης» ή «αγαπητός σεβάσμιος» [ηγέτης].

Χαρακτηριστικό είναι πως σε δημοσιογράφο ο οποίος ξέχασε να προσθέσει τίτλο στον Κιμ Γιονγκ Ουν, έγινε επίπληξη και του ζητήθηκε να προστεθεί τουλάχιστον η λέξη «ηγέτης».

Βόρειος ΚορέαΚιμ Γιονγκ ΟυνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα