«Πονοκέφαλος» για τη Μέι ενδεχόμενη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) φαίνεται πως… συγκρούεται με την Βρετανία στο θέμα των διαπραγματεύσεων καθότι ο Πρόεδρος του ΔΕΕ, Κόεν Λέναερτς, δήλωσε πως αναμένει το δικαστήριο να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία του Brexit.

Τα σχόλια του Προέδρου του ΔΕΕ, ενδεχομένως να εκνευρίσουν την Τερέζα Μέι ή οποία έχει υποστηρίξει χίλιες φορές πως το Brexit θα σημαίνει

την παύση της δικαιοδοσίας της ΕΕ και των δικαστηρίων της στη Βρετανία, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΔΕΕ έχει το… δίκιο με το μέρος του καθότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αρμόδιο να κρίνει τις συμφωνίες της Κομισιον τόσο αναφορικά με το αν τηρούν το δίκαιο της Ένωσης, όσο και για το αν είναι συμφέρουσες για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της.

Υπό αυτή την έννοια το ΔΕΕ θα μπορούσε να ανατρέψει οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αν κρίνει πως ωφελούν υπερβολικά τη Βρετανία, εις βάρος κάποιας άλλης χώρας.

«Κάποια στιγμή θα εμπλακούμε και εμείς στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Όχι γιατί εμείς θα δράσουμε από μόνοι μας, αλλά γιατί θα φέρουν ενώπιον του δικαστηρίου την απόφαση του Brexit είτε τα συμβαλλόμενα μέρη ή κάποια άλλη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λέναερτς.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα