Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έριξε τον Μπιλ Γκέιτς από το θρόνο του;

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος έγινε σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εκθρονίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς, χάρη στην αύξηση της αξίας των χρηματιστηριακών τίτλων του κολοσσού του Διαδικτύου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, που ιδρύθηκε το 1994 στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ) εκτιμάται πλέον στα 90,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο σε πραγματικό χρόνο υπολογισμό του Forbes και προηγείται του

ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου εκτιμώνται σε 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Τζέφρι Πρέστον Μπέζος προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη συμμετοχή του στο κεφάλαιο της Amazon. Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ο επιχειρηματίας κατέχει 80,89 εκατομμύρια μετοχές, ήτοι το 17% του κεφαλαίου.

Μετά τη δημοσίευση της ετήσιας κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από το Forbes, την 20η Μαρτίου, η μετοχή της Amazon κατέγραψε άνοδο άνω του 24% στο χρηματιστήριο, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με κέρδη ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Τζεφ Μπέζος, ακόμα κι αν είναι στην πραγματικότητα εικονικά, καθώς ο 53χρονος μεγιστάνας δεν πουλάει τους τίτλους του.

Η άνοδός του στην κορυφή του καταλόγου των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου συμβολίζει την ανάδυση των περιουσιών της νέας οικονομίας, ιδίως των ιδρυτών των κολοσσών του ίντερνετ.

Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων περιουσιών του κόσμου φιγουράρει επίσης ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με τα περιουσιακά του στοιχεία να εκτιμώνται σε 72,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε αναδειχθεί πρώτος στην κατάταξη του Forbes στα τέλη Μαρτίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονία και για 18η φορά τα τελευταία 22 χρόνια.

Μόνο το διάστημα 2010- 2013, για τέσσερις χρονιές, τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον είχε ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AmazonΜπιλ ΓκέϊτςΤζεφ ΜπέζοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα