«Πλήγμα» για τον Μελανσόν η άρνησή του να υποστηρίξει Μακρόν

ΚΟΣΜΟΣ

Έχοντας λάβει 19.58% των ψήφων στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Ζαν Λυκ Μελανσόν και το κίνημά του «Η Γαλλία» βρίσκονται σε άνοδο, και έχει αρχίσει να θεωρείται από πολλούς πως βρίσκεται στην καλύτερη θέση ώστε να «ενσαρκώσει το όραμα της αριστεράς».

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Odoxa το 35% των ερωτηθέντων προτιμούν την «Γαλλία» τόσο έναντι τόσο του κινήματος του Μακρόν (11%) όσο και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (14%).

«Λογικά, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν κυριαρχεί και στο ερώτημα αναφορικά με τις προσωπικότητες

που ενσαρκώνουν καλύτερα την αριστερά», δήλωσε ο πρόεδρος της Odoxa που έκανε την έρευνα.

«Ο κακός χαμένος»

Ωστόσο, παρά την κυριαρχία και το «ρεύμα» που έχει ο Μελανσόν στους Γάλλους, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν λάθος την στάση του το βράδυ του πρώτου γύρου. Πιστεύουν πως εκείνο το βράδυ έχασε την ευκαιρία να βγει μπροστά και να υποστηρίξει τον Μακρόν κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, πως έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί συνολικά της αριστεράς και της κοινωνίας.

«Ο Μελανσό πληρώνει την στάση του το βράδυ του πρώτου γύρου [σ.σ όπου είπε στους ψηφοφόρους του να επιλέξουν κατά συνείδηση τι θα ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο] και κατά πάσα πιθανότητα δίνει στην γαλλική κοινωνία την εικόνα του «κακού ηττημένου». Πάνω από όλα συγκλόνισε τους ανθρώπους που αρνήθηκε να κάνει κάλεσμα για να καταψηφίσουν την Λεπέν », δήλωσε επίσης στο France info active, ο πρόεδρος της Odoxa.

Είπε μάλιστα πως η υποχώρηση στο ποσοστό του Μελανσόν οφείλεται ακριβώς σε αυτό τον λόγο.

Σήμερα για πρώτη φορά πρόκειται να απευθυνθεί στο κόμμα του και να μιλήσει για τις μελλοντικές κινήσεις. Υπάρχουν εξάλλου και οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

ΓαλλίαΖαν Λυκ ΜελανσόνέρευναΕκλογές Γαλλία 2017γαλλική ΑριστεράHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα