Πέθανε ο γνωστός ζωγράφος Άλκης Πιερράκος

ΕΛΛAΔΑ

Την τελευταία του πνοή στη Ναύπακτο, άφησε χθες ο γνωστός ζωγράφος και εικαστικός Άλκης Πιερράκος.

Ο Άλκης Πιερράκος είχε φθάσει από το Παρίσι στην πόλη μας με σκοπό τον από κοινού σχεδιασμό με την δημοτική αρχή και τον πρώην αντιδήμαρχο Γ.Ράπτη, της δημιουργίας της δημοτικής πινακοθήκης στον χώρο του Ξενία.

Ο Άλκης Πιερράκος ήταν γνωστός για τα έργα του με θέμα την Ναυμαχία της Ναυπάκτου,τις πινελιές σινικής μελάνης σε χαρτί, με το Ιόνιο Πέλαγος ως αφαιρετικό σκηνικό και τη ζωγραφική του ως αφηγηματική

και εικονοπλαστική δύναμη. Τα σχέδια «εικονογραφούν» την κρίσιμη για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η οποία καθόρισε εν πολλοίς την Ευρωπαϊκή τύχη και ιστορία μετά από τη σύγκρουση των δυνάμεων του χριστιανικού δυτικού κόσμου και του Ισλάμ.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου», που συνδιοργάνωσαν τον Οκτώβρη του 2015 στο Φετιχιέ Τζαμί, ο Δήμος Ναυπακτίας, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, η εφορεία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, η ΓΕΦΥΡΑ και η Association Alkis Pierrakos, ήταν η τελευταία του εικαστική παρουσία στην πόλη μας,ενώ η έκθεση είχε παρουσιαστεί στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Μπενάκη/Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην Αθήνα, στο Λατινικό Παρεκκλήσι στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας κ.α. Τα έργα του πλέον κοσμούν μόνιμα το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 14.00 στον Οξύλιθο της Κύμης Ευβοίας,ενώ στεφάνια αναμένεται να υπάρχουν τόσο από το δήμο Ναυπακτίας,όσο και από τον πρώην αντιδήμαρχο πολιτισμού Γ.Ράπτη ο οποίος διατηρτούσε προσωπική σχέση φιλίας με τον εκλιπόντα και θα παραστεί φυσικά στην κηδεία

Πηγή: Nafpaktianews

ΕλλάδαΆλκης ΠιερράκοςζωγράφοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα