Περιστέρι: Κλαίνε και ζητούν μια αγκαλιά τα δίδυμα που εγκατέλειψαν οι γονείς τους

ΕΛΛAΔΑ

«Τα μωρά είναι λίγο ανήσυχα. Κλαίνε. Τους λείπει μια αγκαλιά…». Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» π. Βασίλειος Κοντογιάννης μιλάει για τα δυο μικρά αγγελούδια, μόλις τεσσάρων μηνών, που οι γονείς τους τα άφησαν μόνα τους, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Περιστέρι, και πλέον, με εισαγγελική εντολή, φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τα δίδυμα αγοράκια για την ώρα έχουν βρει μια ζεστή αγκαλιά από τους ανθρώπους της

«Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα επισκέπτονται στο νοσοκομείο, τα ταΐζουν, τα φροντίζουν, δίνοντάς τους το χάδι που τόσο πολύ τους λείπει. Άλλωστε, όπως αποκαλύφθηκε, η μόλις 15 χρόνων μητέρα τους τα άφησε μόνα τους στο σπίτι ώστε να συνοδεύσει, (όπως η ίδια ισχυρίζεται) τον 23χρονο σύζυγό της στο γιατρό. Όπως έγινε, μάλιστα, γνωστό, χθες ο 23χρονος πατέρας κρίθηκε από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο ένοχος για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, με ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

«Τα δύο μωρά ήρθαν στο νοσοκομείο, προχθές το μεσημέρι. Τότε, οι υπεύθυνοι μας κάλεσαν και μας ζήτησαν να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας και εμείς κινητοποιηθήκαμε αμέσως», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο π. Βασίλειος. Εφημέριος ο ίδιος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, χρόνια τώρα μαζί με τους εθελοντές της «Διακονίας Ασθενών», στηρίζουν με μεγάλη αγάπη και στοργή όχι δεκάδες αλλά εκατοντάδες παιδιά. Τα περισσότερα («το 80%») έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους και μεγαλώνουν σε δωμάτια νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι ο Σύλλογος βρέθηκε στο πλευρό 177 παιδιών.

Παράλληλα, η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» φροντίζει και ενήλικες, και δη ηλικιωμένους, οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν, δίχως κανένα στήριγμα, σοβαρά προβλήματα υγείας και μοναξιάς.

«Από όσο γνωρίζω, τα παιδάκια όταν ήρθαν στο Παίδων ήταν σε καλή κατάσταση. Ηταν καθαρά και είχαν σιτιστεί» λέει ο π. Βασίλειος και εκφράζει την ευχή να βρεθεί γρήγορα η καλύτερη δυνατή λύση για τη ζωή τους. Οι εθελοντές του Συλλόγου τα φροντίζουν («και θα τα φροντίζουν έως ο εισαγγελέας αποφασίσει για το μέλλον τους») ανά βάρδιες, από τις 08:00 έως και τις 20:00.

Η δημιουργία του Συλλόγου «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» υπήρξε πρωτοβουλία του π. Βασίλειου. Ο ίδιος ξεκίνησε άτυπα όταν δειλά δειλά μαζί με κάποιες γυναίκες από την εκκλησία άρχισαν να επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής. Σύντομα, το δίκτυο εθελοντών μεγάλωσε και σήμερα, οι εθελοντές συνολικά φτάνουν τους 470.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα