Πέντε τροφές που βοηθάνε να εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι

ΥΓΕΙΑ

Τα αίτια της εμφάνισης των μαύρων κύκλων στα μάτια είναι πολλά. Μπορεί να ευθύνεται η κούραση, η κληρονομικότητα, η έλλειψη ύπνου, η ανθυγιεινή διατροφή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους, ωστόσο, ενισχύοντας τη διατροφή σας με τα εξής πέντε τρόφιμα, θα μπορέσετε σταδιακά να απαλλαγείτε από αυτούς.

1. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε , που είναι λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό μειώνοντας τη ζημιά που γίνεται στο δέρμα. Αυτό σημαίνει

ότι μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση των κυττάρων του δέρματος κάτω από τα μάτια, συμβάλλοντας στην πρόληψη των ρυτίδων αλλά και στη μείωση των μαύρων κύκλων.

2. Το κέιλ (κale)

Το κέιλ (κale), είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση και μεγάλο «πλούτο» σε θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γνωστό για τις ιδιότητες του, μόλις μισό φλιτζάνι από αυτό λαχανικά σας παρέχει πάνω από 100 % των καθημερινών σας αναγκών για τη βιταμίνη Κ η οποία βοηθά στην πρόληψη του ασβεστίου.

3. Μοσχάρι βιολογικό

Τα μοσχάρι αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου είναι μία από αιτίες για τους μαύρους κύκλους. Εάν έχετε σιδηροπενική αναιμία μπορεί το δέρμα σας να φαίνεται χλωμό και λεπτό, κάνοντας τους μαύρους κύκλους να είναι πιο έντονοι.

4. Φράουλες

Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5-8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι φράουλες είναι γνωστό ότι τονώνουν την επιδερμίδα και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Βοηθούν επίσης στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου.

5. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Η ανθοκυάνη στις μοβ γλυκοπατάτες είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά, ενώ το β-καροτένιο στις πορτοκαλί είναι επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η ανθοκυανίνη έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Μία γλυκοπατάτα πατάτα περιέχει περισσότερο από 200 % των ημερήσιων αναγκών σας σε βήτα-καροτίνη. Επίσης, έχουν βιταμίνη Α που συμβάλλει στη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

Πηγή: mothersblog.gr

μαύροι κύκλοιμάτιατροφέςκούρασηκληρονομικότηταέλλειψη ύπνουδιατροφήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα