Πέντε ανόητα πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι

ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχουν φορές που ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πέφτουν θύματα της επιπολαιότητάς τους ή κάνουν πράγματα που δεν βγάζουν κανέναν νόημα με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Διαβάστε παρακάτω μερικά από αυτά:

Ακολουθώντας το συρμό

Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι είναι συχνά ακόλουθοι, πιθανώς επειδή έχουν αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο να ευχαριστούν τους άλλους για τα σχολικά και εξωσχολικά τους επιτεύγματα, γεγονός που δεν τους αφήνει το περιθώριο να καταλάβουν που πραγματικά θέλουν να εργαστούν ή να δοκιμάσουν κάτι μοναδικό.

Υποτιμούν τις κοινωνικές

δεξιότητες

Μερικές «διάνοιες» δεν αναγνωρίζουν την αξία της κοινωνικότητας, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την επιτυχία και τις δημόσιες σχέσεις οι οποίες παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον επαγγελματικό τομέα. «Δεν προσπαθούν να βελτιώσουν τις κοινωνικές ικανότητες, δεν μαθαίνουν να δικτυώνονται ούτε προωθούν το έργο τους, ενώ συχνά δυσφημίζουν τους ανθρώπους που πετυχαίνουν με αυτούς τους τρόπους.

Είναι αλάνθαστοι

Είναι πολλοί εκείνοι που λανθασμένα συνδυάζουν το «εγώ» με την λογική έχοντας την εντύπωση πως πάντα έχουν δίκιο και πως έτσι γίνονται αγαπητοί, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Είναι άσχημο να επιμένουν για κάτι το οποίο δεν έχουν ακριβείς πληροφορίες, αλλά και ντροπιαστικό όταν διαπληκτίζονται με ανθρώπους που έχουν μακροχρόνιες πεποιθήσεις.

Αφήνουν την επιτυχία ενός τομέα να οδηγήσει σε υπερβολική αυτοπεποίθηση σε άλλους τομείς

Οι έξυπνοι άνθρωποι μερικές φορές νομίζουν ότι μόνο και μόνο επειδή είναι ειδικοί στον τομέα τους, έχουν αυτόματα προσόντα σε τομείς για τους οποίους δεν ξέρουν τίποτα. Για παράδειγμα, οι γιατροί έχουν τη φήμη ότι είναι κακοί επενδυτές.

Εστιάζουν υπερβολικά στην σύγκριση των επιτευγμάτων τους με τους άλλους

Οι έξυπνοι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας από την οικογένεια ή το σχολείο τους να είναι ανταγωνιστικοί, μπορεί να γίνουν πολύ αγχώδεις για το αν θα τα καταφέρουν. Αυτό οδηγεί σε ανθρώπους με ζήλο να αναρωτιούνται πράγματα όπως: «Αν δεν τα έχω καταφέρει μέχρι τα 25 μου, θα μπορέσω να επιτύχω στο υπόλοιπο της ζωής μου;» και «Είσαι αποτυχημένος, αν δεν είσαι δισεκατομμυριούχος μέχρι την ηλικία των 30; Τι γίνεται στα 40;».

ανόητα πράγματαέξυπνοι άνθρωποιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα