Παρουσιάστηκε η νέα Λεωφόρος (Photos-Video)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε τα σχέδια για τη νέα Λεωφόρο στον «Τάφο του Ινδού» με αρκετούς παίκτες του τριφυλλιού να δίνουν το παρών στη συνέντευξη Τύπου.

Παρόντες από το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν ο προπονητής της ομάδας Αντρέα Στραματσόνι και οι Μπεργκ, Λέτο, Ζέκα, Λαγός και Κοτσόλης.

Στο πάνελ μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο βρέθηκαν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «πράσινης»

ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής​, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, η εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου Μαρία Κοκκίνου και η διευθύντρια μάρκετινγκ, Σελήνη Ευθυμίου.

Το σλόγκαν της εκδήλωσης είναι «Έλα να φτιάξουμε τη νέα Λεωφόρο» και πριν τη συνέντευξη του πρόεδρου του Παναθηναϊκού προβλήθηκε ένα βίντεο που αφορούσε τα έργα....

Αλαφούζος: «Υπηρετούμε τον Παναθηναϊκό και φεύγουμε»

«Ευχαριστώ που ήρθατε για να σας δείξουμε την καινούρια Λεωφόρο και να λανσάρουμε την καμπάνια για την κατασκευή της. Διάβασα διάφορα πράγματα κι αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως επισκευάστηκε μετά την κατοχή, το 1948, με πρωτοβουλία του Απόστολου Νικολαΐδη και με έναν μεγάλο έρανο των φίλων του Παναθηναϊκού. Τότε μπήκαν και οι πρώτοι προβολείς.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των Παναθηναϊκών σπίτι μας είναι η Λεωφόρος. Όλοι έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μας οπαδικά βήματα στη Λεωφόρο. Εγώ έχω πολύ ισχυρές μνήμες από το παιχνίδι με την Έβερτον και τον Ερυθρό Αστέρα. Το γήπεδό μας σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, δεν είναι ούτε σύγχρονο, ούτε όμορφο, γιατί ο ψυχισμός που εκπέμπει αυτό το γήπεδο είναι συγκλονιστικός. Είχα γνωρίσει έναν Άγγλο αρχιτέκτονα και είχαμε πάει στο Βοτανικό, μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή. Όταν περάσαμε από τη Λεωφόρο μού είπε πως αυτό το γήπεδο έχει ψυχή και εδώ πρέπει να μείνετε. Εμείς είμαστε περαστικοί. Έχουμε μια βάρδια, υπηρετούμε τον Παναθηναϊκό και φεύγουμε. Ο Παναθηναϊκός μένει», είπε ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Εμείς εδώ ζούμε και αναπνέουμε. Για εμάς εδώ είναι η ζωή μας»

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Ηλίας Μιχαλαριάς, λέγοντας: «Εμείς εδώ ζούμε και αναπνέουμε. Για εμάς εδώ είναι η ζωή μας. Ο σύλλογος σήμερα δέχεται επίθεση από παντού. Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία ο κόσμος να συσπειρωθεί γύρω από ένα όραμα. Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές. Η ομάδα πρέπει να μείνει εδώ στην Λεωφόρο. Τι καλύτερο από το να χτίσουν οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί το γήπεδο τους. Θα το φτιάξουμε όπως ακριβώς θέλουμε εμείς με τις δικές μας δυνάμεις. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και περίφανος που αυτή η εκδήλωση γίνεται στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος». Αυτό εδώ δεν είναι γήπεδο, είναι αθλητική εγκατάσταση καθώς περιλαμβάνει πάρα πολλούς χώρους. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πρόεδρο για το όραμα του, και για την ευκαιρία που δίνει στον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει γιατί ο Παναθηναϊκός θα μεγαλώσει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι» είναι τα λόγια του.

Σειρά είχε η εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου, η οποία ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνουν αυτά τα έργα καθώς είμαι και εγώ Παναθηναϊκός. Με τα έργα αυτά το γήπεδο θα αποκτήσει και άλλες λειτουργίες όπως τα σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης, θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλάθλων που μπορεί να φιλοξενήσει ενώ θα γίνει και πολύ πιο όμορφο εξωτερικά». Τα γήπεδα πρέπει να υπάρχουν μέσα στις πόλεις, είναι μνημεία γιατί αφορούν μνήμες πολλών ανθρώπων. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να υπερασπιστεί έναν χώρο με τεράστια ιστορία. Ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του. Περιμετρικά θα μπει ένα υλικό σαν σήτα που θα καλύψει τις ατέλειες. Σκοπός είναι να μην ξεπεραστεί το ύψος του γηπέδου αυτή την στιγμή. Οι νέες εξέδρες θα θυληκώσουν στις ήδη υπάρχουσες. Στα τέσσερα κόρνερ θα τοποθετηθούν σουίτες, μπαρ και εστιατόρια. Εξωτερικά θα βγαίνει φως προς την πόλη, θα είναι κάτι σαν κέλυφος. Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη καθώς το γήπεδο υπήρχε ήδη και έτσι όλα τα έργα έπρεπε να έρθουν και να κουμπώσουν. Το εστιατόριο που θα κατασκευαστεί θα έχει μοναδική θέα προς την πόλη και τον Λυκαβηττό ενώ φυσικά θα βλέπει και προς το γήπεδο. Το σύνολο των κερκίδων θα φτάσει τις 20.000 οπαδούς. Στόχος ήταν να γίνει το έργο χωρίς να πειραχτεί τίποτα με μικρό κόστος. Νομίζω πως το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό».

Για τη νέα Λεωφόρο μίλησε και η υπεύθυνη του γραφείου μάρκετινγκ: «Έχουμε οργανώσει μία καμπάνια επικοινωνίας. Το γήπεδο είναι μέρος της ιστορίας μας, αλλά και μέρος της πόλης. Είναι ένα κάλεσμα προς τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν το όραμά μας. Έχουμε διαμορφώσει δέκα που έχουν αντισταθμιστικά οφέλη αλλά και ευκολίες πληρωμής. Τα οφέλη υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας και εκτός των υπολοίπων (όπως π.χ. εκπτώσεις) θα υπάρχει και αυτό της ονοματολογίας της θέσης.

Γίνονται χορηγοί εφ' όρου ζωής και αυτό αποτυπώνεται. Έχουμε οργανώσει μια μεγάλη καμπάνια, με διάφορα διαφημιστικά οχήματα, όπως το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ μας. Υπάρχουν οι πρεσβευτές μας που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους και συμβάλουν στην επέκταση της καμπάνιας. Οργανώνουμε, επίσης, για την επόμενη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Χριστίνα Βραχάλη, με τις δραστηριότητες του συλλόγου. Στο στούντιο θα βρίσκονται παλαίμαχοι αθλητές, ταλέντα, δημοσιογράφοι και θα κάνουμε συνδέσεις με τα κλαμπ του Παναθηναϊκού σε Αμερική, Κύπρο και Ευρώπη. Εκείνη τη βραδιά ελπίζουμε όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού να ενωθεί για να στηρίξει το νέο όραμα».

Στο σημείο εκείνο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση και αρχίζει η διαδικασία υποβολής των ερωτήσεων με τον Γιάννη Αλαφούζο να απαντά...

Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα και που θα γίνουν τα ματς της Ευρώπης;

«Θεωρούμε ότι από την μέρα που θα εκδοθεί η άδεια θα χρειαστούμε 3 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου. Τα παιχνίδια για την Ευρώπη θα τα δώσουμε στο ΟΑΚΑ και θα προσπαθήσουμε τα περισσσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος να είναι εδώ στο γήπεδό μας».

Ποιο το κόστος και αν θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι της Περιφέρειας;

«Για να γίνουν τα βασικά κομμάτια χρειαζόμαστε από 10 ως 15 εκατ. ευρώ. Προφανώς ελπίζουμε πως θα μας δοθούν τα χρήματα της Περιφέρειας και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως δεν θα μας δοθούν. Πάντως τα 7 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας δεν φτάνουν. Από ό,τι ξέρουμε θα μας τα δώσουν. Του χρόνου θα ξεκινήσουμε όπως και να’ χει το δεύτερο μέρος των έργων».

Υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους επιχειρηματίες για οικονομική συμβολή για το γήπεδο ή για ονοματοδοσία του γηπέδου;

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Για ονοματοδοσία δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Αφού φτιάξουμε το γήπεδο θα συζητήσουμε ό,τι υπάρχει».

Ποιο είναι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα;

«Η πρώτη φάση θα αρχίσει μετά το τέλος των playoffs. Τα κτίρια θα ξεκινήσουν μόλις πάρουμε την άδεια. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως θα υπάρξει καθυστέρηση. Μόλις πάρουμε την άδεια, πιστεύω τον Ιούνιο, θα προχωρήσουμε στα έργα».

Πηγή: SDNA

ΠΑΟνέα ΛεωφόροςπαρουσίασηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα