Παρουσίαση βιβλίου-CD “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” του Γιώργου Καββαδία

Advertorial

Παρουσίαση βιβλίου-CD “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” του Γιώργου Καββαδία

Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Beton7 (Πύδνας 7, Αθήνα-Κεραμεικός) την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 17:00.

Μέσα

σε αυτή τη γιορτή, άνθρωποι που ο συγγραφέας εκτιμά θα μιλήσουν για την τελευταία του αυτή ποιητική συλλογή, θα συζητήσουν επάνω στο περιεχόμενο και θα απαγγείλουν αποσπάσματα. Ο Θοδωρής Βλαχάκης (Μουσικός-Magic De Spell), η Νίκη Ιωαννίδου (ηθοποιός), η Στέργια Κάββαλου (Συγγραφέας) και η Δάφνη Μα (Συγγραφέας), θα βρίσκονται εκεί για να μοιραστούν με όλους μας ελεύθερα την άποψή τους για τη συλλογή.

Τη συζήτηση θα συντονίζει εκείνος που λειτούργησε σαν τροχός για την εκκίνηση των εργασιών προετοιμασίας αυτού της εκδήλωσης, ο Αλέξανδρος Γερασίμου (Ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος).

Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου, στο χώρο θα υπάρχουν οι φωτογράφοι Μαριέττα Τούτση και Μαρία Βατίστα, οι οποίες θα παρουσιάσουν στο φιλόξενο και ζεστό χώρο του Beton7 την έκθεσή τους με τίτλο “Στους Δρόμους”.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα ακολουθήσει στο χώρο η προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους του Πάρη Πατσουρίδη, “Under Stress”. Παίζουν οι: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Τσιμά, Χριστίνα Μητροπούλου, Δημήτρης Αγοράς, Μάκης Αρβανιτάκης. Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Πάρης Πατσουρίδης, θα βρίσκεται στο χώρο και θα μας πει δυο λόγια.

Μία γιορτή με κοινό άξονα την ποιητική συλλογή “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” στο Beton7!

Σας περιμένουμε!

Beton7

Πύδνας 7

11855 Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός)

210 7512625

Για τους συντελεστές

Ο Θοδωρής Βλαχάκης, γεννήθηκε το 1957, στην Κρήτη.

Υπήρξε ένθερμο φρικιό στις αρχές του 1970, που αλλάζει όμως, και προς το τέλος της δεκαετίας αποκτά New Wave/punk διάθεση.

Το 1980 μαζί με τους Γιώργο Σκαρλάτο (μπάσο) και Αλέξη Κυριακάκη (φωνή) δημιουργούν τους Magic De Spell, και το 1981 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP που κινείται στον χώρο του Goth. Η αγγλόφωνη περίοδος του συγκροτήματος είχε αρχίσει.

Μετά την πενταετία 1980-1985, το συγκρότημα μετεξελίχθηκε σε Ροκ με ελληνόφωνο στίχο, και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημιουργεί και να εκπλήσσει.

Εκτός από μουσικός, έχει υπογράψει και μερικούς από τους πιο όμορφους στίχους του συγκροτήματος: “Το δάκρυ”, “Ο κλόουν”, “Σαράγεβο”, κ.α.

Η Νίκη Ιωαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, τελείωσε την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2001. Έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις, συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές, έχει κάνει διαφημιστικά σποτ. Ασχολείται με την γιόγκα και το ται τσι στον ελεύθερο χρόνο της , με τον χορό, δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη και ως χόμπι. Επίσης πηγαίνει ως ιέρεια στην Αφή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκείνο που θα ήθελε για το μέλλον είναι να ξαναδουλέψει στο θέατρο και κυρίως στο αρχαίο ελληνικό δράμα που το θεωρεί υψίστης καλλιτεχνικής αξίας. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στην φύση και στα ζώα. Πρόσφατα ξεκίνησε εκπομπές στο beton 7 art radio με τον Αλέξανδρο Γερασίμου παρουσιάζοντας την εκπομπή “Κάτω από το μπετόν” ενώ μαζί έχουν ιδρύσει –επίσης πρόσφατα- το μουσικό σχήμα Little Dark Orchestra.

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Τελείωσε το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και έχει πτυχίο λογοτεχνικής μετάφρασης.

Είναι απόφοιτος του Cultural Management Μεταπτυχιακού της Παντείου και μέλος του πολιτισμικού σωματείου "Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου".

Με τη συλλογή διηγημάτων της "Αλτσχάιμερ trance" ήταν υποψήφια στην κατηγορία "Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα" του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού.

Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το CNL (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας) για το επόμενο βιβλίο της με τίτλο "Αντίστροφα-Love will tear us apart".

Με την ποιητική συλλογή της "Πλαστική άνοιξη" ήταν υποψήφια για το "Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014"

Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο "Φαμιλιάλ" και το παιδικό βιβλίο "Η ερωτευμένη μπόσα νόβα".

Το Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφορεί, το παιδικό της βιβλίο "Και οι μέρες είναι εφτά!" και το θεατρικό της "Άλκηστις [ο μονόλογος της εξώπορτας}".

Τέλος, το 2016 κυκλοφορεί μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν αγαπάει τις συγκρίσεις, τη βία και την αντιπαλότητα, αλλά λατρεύει τα ξεχωριστά μας χαρακτηριστικά, τον σεβασμό και την ανοιχτή αγκαλιά. το "Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής".

Η Δάφνη Μα γεννήθηκε στην Ελλάδα μια ηλιόλουστη Τρίτη. Της αρέσει να αναφέρεται στον εαυτό της στο τρίτο πρόσωπο και λατρεύει το μεταφυσικό. Στην πραγματικότητα οι δυο τους είναι σε μια ειρηνική σχέση από το 2008.

Αφότου αποφάσισε πως το επάγγελμα της ως δασκάλας χορού Latin δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε, τα παράτησε και άρχισε τις σπουδές της στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο, και κέρδισε σε μερικούς από αυτούς. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, πήρε μέρος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Cambridge, όπου και έμαθε αρκετά για τον αγαπημένο της συγγραφέα, τον Shakespeare.

Η Δάφνη γράφει πολύ γενικά. Από ποίηση, σενάρια, επιστημονική φαντασία κ.α. Την ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με λέξεις γραμμένες στο χαρτί.

Έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δύο βιβλία στα αγγλικά, την ποιητική συλλογή “Babble Flow” και το μυθιστόρημα “The Sun Chaser”.

Ο Πάρης Πατσουρίδης γεννήθηκε το 1982 στην Αλεξανδρούπολη.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη με Master στο Εδιμβούργο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και ήταν ιδρυτικό μέλος του οργανισμού "FACTA NON VERBA" (2002).

Από το 2004 κι έπειτα συμμετείχε σε διάφορες ταινίες ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός ή διευθυντής φωτογραφίας.

Ταινίες του είναι οι: "End and beginning", "Black Tie", "PSYlence", "Under Stress", "Big Bad Sheep".

Ο Αλέξανδρος Γερασίμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, ένα βράδυ που δεν έβρεχε μονότονα ούτε μέχρι το ξημέρωμα. Ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία και παίζει παραδοσιακά κρουστά, τύμπανα, καχόν, ούτι και ταμπουρά. Kαλλιτεχνικός διευθυντής του εναλλακτικού μουσικού φεστιβάλ «Ρίζα Στην Πρίζα» μια διοργάνωση που «βλέπει» την εξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής. Από το 2002 δουλεύει στο ραδιόφωνο, και αρθρογραφεί σε διάφορα μέσα (MyAegean, Rockap, Jazzbluesrock.gr, Urban Style Magazine). Εργάζεται ως δημοσιογράφος και υπεύθυνος επικοινωνίας στα περιοδικά Κόκκινη Καρφίτσα, toperiodiko.gr, 3pointmagazine.gr. Εχει στήσει εκπομπές σε ραδιόφωνα (Ράδιο Αίολος, Octava radio, Ertopen, Πορτοκαλί) και τον συναντάμε κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο www.m-wordradio.gr. Πρόσφατα ξεκίνησε εκπομπές στο beton 7 art radio με τη Νίκη Ιωαννίδου παρουσιάζοντας την εκπομπή “Κάτω από το μπετόν” ενώ μαζί έχουν ιδρύσει –επίσης πρόσφατα- το μουσικό σχήμα Little Dark Orchestra.

Σχετικά με την ποιητική συλλογή

Εκδοτικό οίκος: Εκδόσεις Εντύποις

Φωτογραφία και Σχεδίαση Εξωφύλλου: Μαριέττα Τούτση

Η συλλογή χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες οι οποίες φέρουν τα ονόματα των φάσεων της οικονομικής ανάπτυξης (Άνοδος-Κρίση-Ύφεση-Αναζωογόνηση). Κάθε μία από τις παραπάνω ενότητες αποτελείται από 10 ποιήματα του Γιώργου Καββαδία -τα οποία γράφτηκαν ανάμεσα στο 2013 και το 2015- και 2 σχέδια των Ιωάννη και Χρυσόστομου Ντούβαλη.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επίσης το παράρτημα «Στους δρόμους…» το οποίο περιέχει κάποια άρθρα του ποιητή τα οποία έχουν δημοσιευτεί παλιότερα σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Το πακέτο του βιβλίου συμπληρώνει ένα CD με 18 απαγγελίες και 4 μελοποιημένα Bonus Tracks. Τα Bonus Tracks αφορούν μελοποιήσεις στίχων του δημιουργού από τη συλλογή «Ό,τι μας στοιχειώνει», της οποίας η δεύτερη έκδοση κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Εντύποις. Συνθέτες αυτών είναι οι: Αντώνης Αυγουλλάς (Group PάrΩdy), Κώστας Λεμονίδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Κώστας Βασιλάκης.

Όλο το ποσό που αντιστοιχεί στον συγγραφέα θα διατεθεί στον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα

Σχετικά με το CD

Το CD περιλαμβάνει 18 απαγγελίες και 4 μελοποιημένα Bonus Tracks.

1. Νομισματοκοπείο – Θοδωρής Βλαχάκης (Magic De Spell)

2. Savoir Vivre – Γιώργος Θεοφάνους (KollektivA)

3. Πολύχρωμη Λοβοτομή – Γιώργος Σπανός

4. Φυτώριο – Θανάσης Χουλιαράς (KollektivA)

5. Ανεπίδεκτος – Έλσα Χωριανοπούλου (Θεατρική Ομάδα "Όνομα?")

6. Συναίνεση – Γιώργος Γελαράκης

7. Απονομή Αργυρού – Θεόδωρος Καρέλλας

8. Χωρίς Τσατσά – Γιώργος Καββαδίας

9. Διάδοχοι της στάχτης – Δημήτρης Pixel Δημητριάδης (Magic De Spell)

10. Ενός λεπτού σιγή – Χριστίνα Μητροπούλου

11. Κυνηγετική περίοδος – Ναταλία Σουίφτ (Θεατρική Ομάδα "Όνομα?")

12. Τρόμο Κρατεί – Άννα Μανωλαράκη (Κάρμα)

13. Στο εργαστήριο – Μανώλης Θαλασσινός (Κρυφές Αλήθειες)

14. "Πλευρικοί" άνεμοι – Νίνα Ντούνη (Θεατρική Ομάδα "Όνομα?")

15. Έξω απ' το τούνελ – Ευδοκία Τσοτάκου (Θεατρική Ομάδα "Όνομα?")

16. Αλλαγή ρότας – Άννα Καρλαύτη (Motivo 4)

17. Όλοι μαζί – Μαρία Κλινάκη

18. Απολογισμός – Χρήστος Καλογράνης (Γυμνά Καλώδια)

Bonus Tracks*

19. Δυο πληγές – Νίκος Χατζηστεφάνου

20. Κοίτα τώρα – Group PάrΩdy

21. Ελπίδες στην άμμο – Κώστας Λεμονίδης

22. Νύχτες μοναχικές – Νίκος Ρουμελιώτης

Για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Καββαδίας είναι από τον Κορυδαλλό, έχοντας ρίζες και από την Κω. Σπούδασε Πληροφορική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κινείται επαγγελματικά σε αυτόν το χώρο. Ταυτόχρονα ασχολείται με την συγγραφή από το 1998, έχοντας εκδόσει 4 ποιητικές συλλογές από το 2007.

Ταυτόχρονα με την ποίηση, ασχολείται με την πεζογραφία, χωρίς να έχει ωστόσο εκδόσει κάτι. Κατά καιρούς κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα φιλολογικά και ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, διετέλεσε αρχισυντάκτης της στήλης που σχετιζόταν με το Ελληνικό Ροκ στο ηλεκτρονικό περιοδικό SouthernRock.gr του Σάββα Συνοδινού.

Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τους Νίκο Ρουμελιώτη, Κώστα Λεμονίδη, Νίκο Χατζηστεφράνου, Group PάrΩdy, Γιάννη Κονταράτο, Δημοσθένη Παπαδημητρίου, Άγρια Μυστικά, Μανώλη Θαλασσινό και Κώστα Βασιλάκη.

Τέλος, από το 2008 ασχολείται και με το ραδιόφωνο. Τα τελευταία 5 χρόνια μπορείτε να τον βρείτε στον DriverFM.gr.

Έργα του είναι:

«Περπάτησα στο δρόμο που σκέπασε η στάχτη» - 2007

«…Από τις Ερινύες στις Κήρες…» - 2009

«Ό,τι μας στοιχειώνει» - 2012 (επανέκδοση το 2015, Εκδόσεις Εντύποις)

«Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση» - 2015 (Εκδόσεις Εντύποις)

παρουσίαση βιβλίουΓιώργος ΚαββαδίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
τασσω καββαδια, παρουσιαση, ολυμπιακοί αγώνες, savoir vivre, αθηνα, μετρο, κρητη, magic, ροκ, θεατρο, δραμα, art, radio, orchestra, γαλλια, καλοκαιρι, ελλαδα, latin, cambridge, sun, αλεξανδρουπολη, θεσσαλονικη, master, end, black, tie, big, ούτι, urban, style, bonus, group, τει, video, popular, κινηση στους δρομους, βιβλια, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, παναγιωτης ρουμελιωτης, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, δημητριαδης, γιογκα, δαφνη, εδιμβουργο, ζωα, λοβοτομη, μουσικη, ονοματα, περιοδικα, περιοδος, ποιηματα, προγραμμα, ραδιοφωνο, ταινιες, υφεση, ωρα, radio, urban, αγαπη, αγκαλια, αγωνες, αιολος, αρθρα, αννα, τει, βιβλιο, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, ευδοκια, υπαρχει, εκθεση, εκκινηση, ελσα, εξελιξη, ηλικια, θαλασσινος, θοδωρης, καββαδιας, εκδοσεις, λογια, μηχανικος, μπορειτε, μαρια, μυθιστορημα, μυστικα, νικη, νικο, ξημερωμα, ομαδα, οικος, ποιηση, τροχος, πληροφορικη, πτυχιο, ροκ, σειρες, συζητηση, σχεδια, τμημα, τριτη, τυμπανα, φαντασια, φεστιβαλ, φυση, φυτωριο, χρηστος, χριστινα, χρονος, group, art, bonus, sun, cambridge, δημητρης, ειδη, εκπομπες, love, γιορτη, style, ιερεια, ηλεκτρονικα, κειμενα, κωστας, κυριακη, latin, λεξεις, magic, master, orchestra, πακετο, πληγες, popular, savoir vivre, θανασης, ξεκινησε, χουλιαρας
Τυχαία Θέματα