Παππάς: Βιώσιμα σχήματα μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - «Καρφί» κατά Στουρνάρα για τα δάνεια των ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διαδικασία αδειδότησης των τηλεοπτικών σταθμών θα είναι απολύτως αντικειμενική, οι φάκελοι των υποψήφιων θα εξεταστούν από ελεγκτές και θα περάσουμε σε βιώσιμα σχήματα, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πλέον έχουμε περάσει στην τελευταία φάση της διαδικασίας

αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις όλων των ενδιαφερομένων, τονίζοντας πως υπάρχει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον. Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ακόμη ότι από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αποκλείονται μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

“Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία. Τα σχήματα θα πρέπει να καταθέσουν αξιόπιστες εγγυητικές. Να είστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε σε σχήματα βιώσιμα. Ήδη φαντάζει πολύ ξεπερασμένη αυτή η συζήτηση γιατί η κυβέρνηση δημοπρατεί μόλις τέσσερις άδειες, υπό το φως χρεοκοπίας καναλιών. Όταν οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να μην βάλουν χρήματα για να στηρίξουν τα σχήματα”, ανέφερε ο Νίκος Παππάς μιλώντας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών καναλιών.

Ο Νίκος Παππάς μιλώντας για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ υποστήριξε πως “καμιά φορά θα πρέπει να ελέγχεται και ο ελεγκτής. Γιατί κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει τη σημερινή ιδιότητα του κ. Στουρνάρα με αυτή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά”, αναφερόμενος στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα δάνεια των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας κατά το παρελθόν αποτελούσε τρόπο ζωής και όχι ατύχημα το τρίγωνο διαπλοκής και η αδιαφανής σχέση πολιτικού προσωπικού και ΜΜΕ, λέγοντας πως φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ενός εκ των συγκροτημάτων που μετέχει στο Mega να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα επειδή μέσω του καναλιού απέκτησαν ισχύ και χρήμα. “Έχουμε διπλή παραδοχή” είπε ο Νίκος Παππάς “ότι όχι μόνο δεν είναι βιώσιμα τα κανάλια αλλά ότι χρησιμοποιούνταν για αλλότριους σκοπούς, για να γεννηθεί ισχύς και χρήμα. Ήταν σοκαριστική παραδοχή. Πολλές φορές το πολιτικό προσωπικό έπεφτε στην παγίδα να γοητεύεται από την εφήμερη αγάπη τηλεσχολιαστών με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση”, συμπλήρωσε.

ΕλλάδαΝίκος ΠαππάςΚυβέρνησητηλεοπτικές άδειεςΓιάννης ΣτουρνάραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα