Παππάς: Έχω κάνει χιλιόμετρα για τον Παναθηναϊκο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚA

Για τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ μιλά σε συνέντευξή του στo sdna.gr ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και τοποθετείται για τα γήπεδα του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού με μια ατάκα που θα συζητηθεί.

Το δημοσίευμα

του SDNA υποστηρίζει ότι ο Παππάς λέει Παππάδες. Με την καλή έννοια. Ακόμα καλύτερα αν τους… κάνει κιόλας, μετατρέποντας τις εξαγγελίες σε πράξεις. Μετά από δεκαετίες ένοχης σιωπής, η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο ανοιχτά για διαφθορά και παράγκα. Για ένα σύστημα που τρώει τις σάρκες του ποδοσφαίρου. Θα γκρεμίσει το κατεστημένο; Θα τολμήσει να τα βάλει με τους ισχυρούς; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Σας είδαμε στο γήπεδο δύο συνεχόμενες φορές τον τελευταίο καιρό, στη Νέα Σμύρνη για το Πανιώνιος - ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι της Εθνικής Βοσνίας. Είχε κάποια σημειολογία η κίνηση; Γιατί δεν είχαμε συνηθίσει κυβερνητικά στελέχη να παρακολουθούν παιχνίδια από κοντά.

«Πριν από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων ήμουν τακτικός στο γήπεδο. Αν είσαι βέβαιος ότι θα πας και θα απολαύσεις αξιόλογο θέαμα, μπορείς να ξεφύγεις λίγο από τα καθήκοντά σου. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για τα αθλητικά θέματα, πήγα μόνο για την αναψυχή μου».

Είναι όμως η χρονική στιγμή που επιλέξατε να εμφανιστείτε στο γήπεδο. Είναι πολιτικός ο λόγος της παρουσίας σας;

«Μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο διάστημα περάσαμε δύσκολα. Ήταν στον αέρα η διαπραγμάτευση, είχαμε εκλογές, δημοψήφισμα, το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ανασχηματισμό… Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες… Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Τώρα νιώθεις ότι μπορείς να πας».

Δηλαδή δεν έχει σχέση η παρουσία σας με το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο οδηγείται σε μια διαδικασία κάθαρσης;

«Όταν υπάρχουν βαριές σκιές στη δημόσια συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνεστε ότι και για έναν άνθρωπο ο οποίος κατέχει ένα δημόσιο αξίωμα, μοιραία θα διαμορφωθεί και μια σημειολογία από το τι θα επιλέξεις να δεις. Ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί όμως. Σταθεροποιείται η χώρα, η δουλειά μας θα γίνει πολύ πιο λογική και προβλέψιμη, δηλαδή θα μπει κάτω το χαρτοφυλάκιο, θα ιεραρχηθούν τα πρότζεκτ και θα δουλεύουμε χωρίς να επικρέμεται μια δαμόκλειος σπάθη: της διαπραγμάτευσης, της χρεωκοπίας όπως πέρυσι. Δεν θα υπάρχει όλη αυτή η αβεβαιότητα».

Με τον Αλέξη Τσίπρα πηγαίνατε μαζί γήπεδο;

«Ναι, πολλές φορές. Θυμάμαι που με έχει πάρει τηλέφωνο όταν έκανε το πέναλτι ο Κωνσταντίνου στον Βενετίδη. Επί Μαρκαριάν. Με παίρνει, λοιπόν, γεμάτος ένταση μέσα από το γήπεδο που ήταν και μου λέει: «Πες, ήταν πέναλτι;».

Υπήρξατε τακτικός φίλαθλος στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού;

«Ναι, ήμουν. Όχι τόσο στο μπάσκετ, πιο πολύ στο ποδόσφαιρο. Εγώ το 1997 έφυγα από την Ελλάδα για τη Σκωτία και γύρισα το 2008».

Και τόσα χρόνια δεν είδατε από κοντά Παναθηναϊκό;

«Φυσικά και είδα. Έχω κάνει χιλιόμετρα για την ομάδα. Ήμουν και στο 3-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο 5-0 δυστυχώς, επίσης με τη Γιουνάιτεντ. Καταλαβαίνετε το συναίσθημα… Να ταξιδεύεις από την Σκωτία, να τρως πέντε γκολ και να πρέπει να γυρίσεις μετά. Ήμουν και στο 1-1 με την Άρσεναλ στο «Χάιμπουρι» εκεί που, αν θυμάμαι καλά, είχε σκοράρει ο Βύντρα. Είχε πάει ο αμυντικός να κόψει τη μπάλα και έκανε λάθος και η μπάλα μπήκε στα δίχτυα. Μικρό μυστικό: Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. γέλια). Έχει έρθει και στη Σκωτία για να δούμε Σέλτικ – Ρέιντζερς».

Διαβάστε περισσότερα στο sdna.gr.

Νίκος ΠαππάςσυνέντευξηποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα