Παππάς: Αν φύγει το ΔΝΤ δεν χρειάζεται νέα συμφωνία (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η αξιολόγηση θα κλείσει... Δεν προκύπτει από πουθενά αυτή τη στιγμή η ανάγκη ψήφισης νέων μέτρων» διεμήνυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. «'Οποιος ισχυρίζεται ότι πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να μας πείσει, καθώς αυτό δεν θεμελιώνεται από πουθενά με βάση τα συμφωνηθέντα και την απόδοση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Παππάς σημείωσε

πως «εάν αυτή η συζήτηση εκτροχιαστεί, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ή ιδεοληψιών μέρους των δανειστών θα είναι μια αρνητική εξέλιξη», ενώ υπογράμμισε ότι «σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού έχει η ηγεσία της ΝΔ η οποία προσεύχεται για μια καταστροφή, είτε με καθυστέρηση της αξιολόγησης, είτε με λήψη σκληρών μέτρων».

Εκτίμησε πως τη Δευτέρα, με τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ, θα ξεκαθαρίσουν τα πραγματικά δεδομένα και επ' αυτών θα ξεκινήσει η συζήτηση. Θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν αν εμπιστεύονται τα δεδομένα του ΔΝΤ ή της ΕΕ. «Όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι θα πρέπει να πουν από ποιο σημείο και με βάση ποια νούμερα συζητάμε. Η συζήτηση εάν χρειάζονται μέτρα έχει ξεκινήσει σε λάθος βάση» επισήμανε.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, η οικονομία έχει μπει σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης, για να συμπληρώσει ότι «τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία τα καταφέρνει και κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντέξουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα, ενώ απέτυχαν τα προηγούμενα προγράμματα».

Ανέφερε πως στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενόψει και των εκλογών, κλιμακώνεται η συζήτηση για την Ελλάδα καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν άλλη θέση από εκείνη του κ. Σόιμπλε για τα μέτρα λιτότητας.

«Ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση με άλλη πολιτική και πρόσημο να σταθεροποιήσει την οικονομία και να οδηγήσει σε ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Παππάς.

Ο Τσακαλώτος και τα σενάρια εκλογών

Σχετικά με τις πληροφορίες για ρήξη στις σχέσεις Τσακαλώτου – Τσίπρα, ο κ. Παππάς είπε ότι προέρχονται από «ευφάνταστα σενάρια, στα οποίο ποντάρει η ΝΔ, που τα εφηύρε για να απαλύνει τον πόνο της από την συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή»

«Τα σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού, τα σκέφτονται, τα πριμοδοτούν και τα συντηρούν στην επικαιρότητα κύκλιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εύχονται ακόμη μια καταστροφή. Καταστροφή δε θα γίνει, η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, είπε «αυτές τις δημοσκοπήσεις μπορεί να τις πάρει ο κ. Μητσοτάκης να τις βάλει κάτω από το μαξιλάρι του και να ονειρεύεται ότι θέλει. Θα πάθει ότι και οι οπαδοί του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

Για τον ΕΝΦΙΑ

«Αναγνωρίζουμε ότι η μεσαία τάξη περνάει δύσκολα. Τον ΕΝΦΙΑ τον κληρονομήσαμε. Όταν δεν μπορέσαμε να τον καταργήσουμε, πήγαμε σε εκλογές και ο λαός ενέκρινε το πρόγραμμα μας και ύστερα υπήρξε αναδιανομή των βαρών του φόρου» ανέφερε ο Νίκος Παπάς.

Για τον χώρο της Υγείας

Όσο αναφορά στον χώρο της Υγείας επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «έχει γίνει πάρτι» και τόνισε πως «τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες θα γίνουν αποκαλύψεις». «Οι εισφορές υπέρ της Υγείας είναι πόρος αγαθός, που πιάνει τόπο» συμπλήρωσε.

Για το τρολάρισμα για την Διαστημική Υπηρεσία

"Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ευφάνταστα και επιλέξαμε κι εμείς αν τα αναπαράγουμε" σχολίασε ο Νίκος Παπάς για το τρολάρισμα για την Διαστημική Υπηρεσία. "Το προβλημα" πρόσθεσε "είναι η θέση της ΝΔ. Είδα σχόλια του κ. Γεωργιάδη, είναι αντιπρόεδρος της Νδ, το ξεχνάει όταν έχει το κινητό στο χέρι".

Παράλληλα, σημείωσε πως ήταν "θετικός ο αντίκτυπος αυτής της πρωτοβουλίας στην επιστημονιοκή κοινόητα σε όλη την Ελλάδα, στην επιχεριηματική κοινότητα που αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες για το διάστημα" και τόνισε πως "η συγκρότηση της υπηρεσίας ευκαιρία για το πώς η έρευνα και η παραγωγή θα μπορέσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας".

Παππάςαξιολόγησηδιαστημική υπηρεσίαΕΝΦΙΑΤσακαλώτοςΔΝΤΣόιμπλεHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα